Διεθνή

Η καλλιτεχνική κοινότητα του Μπρόντγουει τραγουδά για την Ουκρανία

Η καλλιτεχνική κοινότητα του Μπρόντγουει τραγουδά για την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: EURONEWS.COM

Οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες φωτίστηκαν σε μπλε και κίτρινο, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

«Ακούς τους ανθρώπους που τραγουδούν;» από το βραβευμένο με Tony μιούζικαλ «Les Miserables» είναι αυτό που ορισμένα μέλη της κοινότητας του Μπρόντγουεϊ αποκαλούν τον αντιπολεμικό τους ύμνο καθώς διεξάγεται πόλεμος στην Ουκρανία. Την Κυριακή, μια ομάδα ερμηνευτών άντεξε τη δυνατή βροχή για να τραγουδήσει το τραγούδι σε μια μουσική αγρυπνία στην Times Square, λέγοντας ότι αισθάνθηκαν καλεσμένοι να δράσουν αφού οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θέατρο στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

«Μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγές που έχουμε είναι η ελπίδα», είπε η Shakina Nayfack, ηθοποιός που βοήθησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης της Κυριακής. «Και αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν απελπιστικές συνθήκες και θέλουμε να τους εμπνεύσουμε να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να είναι θαρραλέοι και να κοιτάζουν το μέλλον». Η βομβιστική επίθεση στο θέατρο «μας ενέπνευσε πραγματικά να μαζευτούμε για να ευαισθητοποιήσουμε», είπε η βραβευμένη με Tony ηθοποιός Λόρεν Πάτεν.

«Όχι μόνο για αυτό που συμβαίνει γενικά στην Ουκρανία, αλλά για αυτό που συμβαίνει συγκεκριμένα, που δεν είναι απλώς ένας γενικευμένος πόλεμος, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια επίθεση στην κυριαρχία αυτών των ανθρώπων». Οι Ουκρανοί Αμερικανοί ήταν μεταξύ των εκατοντάδων που παρευρέθηκαν την Κυριακή. Η Mariana Kopylyak είναι Ουκρανή, αλλά ζει στο Μπρούκλιν για αρκετά χρόνια. Είπε ότι τη γέμισε περηφάνια να βλέπει τη Νέα Υόρκη να συγκεντρώνεται γύρω από τον ουκρανικό λαό.

«Το σώμα μου είναι εδώ, αλλά η καρδιά μου είναι στην Ουκρανία», είπε η Kopylyak. «Όλοι υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Τώρα είμαστε δυνατοί»

Οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες φωτίστηκαν σε μπλε και κίτρινο, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Η ερμηνεία των ερμηνευτών του «Do You Hear the People Sing?» περιελάμβανε επίσης μεταφρασμένο στίχο στα ουκρανικά. Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους Νεοϋορκέζους να κάνουν δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που βοηθούν έμπρακτα τους Ουκρανούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments