Κόσμος

ΗΠΑ- Νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Οι κόρες του Πούτιν στο “στόχαστρο”

ΗΠΑ- Νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Οι κόρες του Πούτιν στο “στόχαστρο”

Πηγή Φωτογραφίας: themoscowtimes/orientaltimes

Αγγίζουν πλέον και τον στενό οικογενειακό κύκλο του Ρώσου προέδρου οι αμερικανικές κυρώσεις - Ο Λευκός Οίκος έβαλε στο "στόχαστρο¨και τις δύο κόρες του Πούτιν

Την επιβολή των νέων κυρώσεων στη Ρωσία που είχαν προαναγγείλει οι ΗΠΑ , ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος

Οι νέες κυρώσεις είναι:

1.Πλήρης αποκλεισμός του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ρωσίας, της Sberbank, και της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ρωσίας, της Alfa Bank. Αυτή η ενέργεια θα παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Sberbank και της Alfa Bank που βρίσκονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και θα απαγορεύσει σε πολίτες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί τους. Η Sberbank κατέχει σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού τραπεζικού τομέα και είναι συστημικά κρίσιμη για τη ρωσική οικονομία. Η Alfa Bank είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας και το τέταρτο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας συνολικά.

2.Απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα υπογράψει ένα νέο Εκτελεστικό Διάταγμα που περιλαμβάνει απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία από Αμερικανούς οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, γεγονός που θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία από την παγκόσμια οικονομία. Αυτή η ενέργεια βασίζεται στην απόφαση που έλαβαν περισσότερες από 600 πολυεθνικές επιχειρήσεις να αποχωρήσουν από τη Ρωσία. Η φυγή του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει κατασκευαστές, εταιρείες ενέργειας, μεγάλους λιανοπωλητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και άλλους παρόχους υπηρεσιών, όπως νομικά και συμβουλευτικά γραφεία. Η σημερινή Ε.Ο. θα εξασφαλίσει τη διαρκή αποδυνάμωση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

3.Πλήρης αποκλεισμός μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων. Αυτή η κίνηση θα απαγορεύσει σε οποιοδήποτε πολίτη των ΗΠΑ να συναλλάσσεται με αυτές τις οντότητες και θα δεσμεύσει οποιοδήποτε από τα περιουσιακά του στοιχεία που υπόκεινται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ, βλάπτοντας έτσι την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρησιμοποιεί αυτές τις οντότητες από τις οποίες εξαρτάται για να επιτρέψει και να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία. Το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει αυτές τις οντότητες αύριο.

Οι κόρες Πούτιν: Μαρίνα Πούτινα και Κατερίνα Τιχόνοβα

4.Πλήρης αποκλεισμός μελών της ρωσικής ελίτ και των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων για: τα ενήλικα παιδιά του Προέδρου Πούτιν δηλαδή τις δύο κόρες του, τη σύζυγο και την κόρη του Υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν. Αυτά τα άτομα έχουν πλουτίσει σε βάρος του ρωσικού λαού. Μερικοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία. Αυτή η ενέργεια τους αποκόπτει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και δεσμεύει κάθε περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

5.Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απαγόρευσε στη Ρωσία να πραγματοποιεί πληρωμές του χρέους της με κεφάλαια που βρίσκονται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις δεν αποκλείουν πληρωμές επί του ρωσικού κρατικού χρέους αυτήν τη στιγμή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί κεφάλαια εκτός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ. Η Ρωσία θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της εξάντλησης των διαθέσιμων κεφαλαίων της για την πληρωμή του χρέους ή της χρεοκοπίας.

6.Δέσμευση για την υποστήριξη τομέων που είναι απαραίτητοι για ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Καθώς συνεχίζουμε να κλιμακώνουμε τις κυρώσεις μας και άλλα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας για τον βίαιο πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εξαιρούμε βασικές ανθρωπιστικές και συναφείς δραστηριότητες που ωφελούν τον ρωσικό λαό και τον λαό σε όλο τον κόσμο: διασφάλιση της διαθεσιμότητας βασικών τροφίμων και γεωργικών προϊόντων , διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε φάρμακα και ιατρικές συσκευές και δίνοντας τη δυνατότητα στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες να υποστηρίζουν τη ροή πληροφοριών και την πρόσβαση στο διαδίκτυο που παρέχει εξωτερικές προοπτικές στον ρωσικό λαό. Αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν στόχο των προσπαθειών μας και οι εταιρείες των ΗΠΑ και της Δύσης μπορούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς στη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments