Διεθνή

Πετρέλαιο: “Συμπαίχτης” των Η.Π.Α και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Πετρέλαιο: “Συμπαίχτης” των Η.Π.Α και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΧΕΙΟ

Την απελευθέρωση άλλων 60 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου αποφάσισαν τα κράτη - μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, πέραν των 180 εκατομμυρίων βαρελιών που απελευθέρωσαν οι Η.Π.Α την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην επιχείρηση αποσυμπίεσης της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, με πρώτες τις Η.Π.Α να προχώρησαν σε απόφαση – σταθμό απελευθερώνοντας ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού την ημέρα για τους επόμενους έξη μήνες – ήτοι 180 εκατομμύρια βαρέλια – συμμετέχει και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) με την απελευθέρωση άλλων 60 εκατομμυρίων βαρελιών.

Την απόφαση πήραν τα κράτη μέλη του ΙΕΑ, με στόχο τη περαιτέρω μείωση των διεθνών τιμών που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη λόγω του πολέμου.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη μακράν απελευθέρωση πετρελαίου από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες στην ιστορία του ΙΕΑ» σχολίασε ευχαριστημένος, Αμερικανός αξιωματούχος.

Για τον ΙΕΑ πρόκειται για τη δεύτερη συντονισμένη απελευθέρωση ποσότητας πετρελαίου μέσα σε ένα μήνα και συνολικά την πέμπτη στην ιστορία του οργανισμού.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση στην ανακοίνωση αυτή, με τις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού να καταγράφουν σημαντική πτώση. Μάλιστα, η τιμή του Brent πέφτει σχεδόν 2,3% στα 104,23 δολάρια, ενώ το αμερικανικό WTI υποχωρεί κάτω κι από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων, στα 99,52 δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments