Κόσμος

Τούρκος αξιωματούχος: Ναι σε νέα συνάντηση Μόσχας και Κιέβου – Μακριά ακόμη η συμφωνία

Τούρκος αξιωματούχος: Ναι σε νέα συνάντηση Μόσχας και Κιέβου – Μακριά ακόμη η συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: cnbc

Οι τελευταίες απευθείας συνομιλίες Ρωσίας - Ουκρανίας ήταν στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη - Ο Τούρκος αξιωματούχος εκτιμά ως δύσκολο να επιλυθεί το ζήτημα της Κριμαίας και του Ντονμπάς

«Σύμφωνες» να ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποί τους στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις, παραμένουν Ρωσία και Ουκρανία παραμένουν παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο, ανέφερε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος την Παρασκευή.

«Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνούν να διεξαχθούν συνομιλίες στην Τουρκία, όμως είναι μακριά ακόμη από μια συμφωνία πάνω σε ένα κοινό κείμενο» είπε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι είναι δύσκολο να επιλυθεί το ζήτημα της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πιθανή νέα συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην Τουρκία.

Απευθείας συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου έγιναν για τελευταία φορά στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη και σε αυτές συζητήθηκαν «τα πιο ευαίσθητα θέματα» όπως η «ουδετερότητα» της Ουκρανίας, σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος. Αποκάλυψε όμως ότι παρουσιάστηκαν κάποιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις «εγγυήσεις ασφαλείας» της Ουκρανίας, επειδή ορισμένες από τις χώρες που προτάθηκαν ως εγγυήτριες ανησυχούν ότι «θα συρθούν σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία», εξήγησε.

Η Ρωσία υποστήριξε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία υπαναχώρησε από ορισμένες θέσεις που είχε παρουσιάσει στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, τις οποίες η Μόσχα είχε υποδεχτεί θετικά, όμως ο Τούρκος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι αγνοεί περί τίνος πρόκειται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments