Διεθνή

Ζελένσκι: “Σε μία εβδομάδα οι απαντήσει του ερωτηματολογίου της ΕΕ”

Ζελένσκι: “Σε μία εβδομάδα οι απαντήσει του ερωτηματολογίου της ΕΕ”

Πηγή Φωτογραφίας: UKRANIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησής του στο ερωτηματολόγιο της ΕΕ, για την ένταξη της χώρας, θα σταλούν μέσα σε μια εβδομάδα

Ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι οι απαντήσεις της κυβέρνησής του στο ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί βάση για την έναρξη διαδικασίας ένταξης μιας χώρας θα σταλούν μέσα σε μια εβδομάδα.

«Η κυβέρνησή μας θα ετοιμάσει τις απαντήσεις (…) πολύ γρήγορα, πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό διάγγελμά του.

Το ερωτηματολόγιο επέδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την επίσκεψή της χθες στο Κίεβο. Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα ένταξης στην ΕΕ αμέσως μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης την 24η Φεβρουαρίου. Η Κομισιόν το εξετάζει.

Η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνήθως εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, με πολυετή διάρκεια, ακόμη κι αν η Κομισιόν εκφράσει θετική γνώμη. Ωστόσο η κυρία φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε χθες ταχείες διαδικασίες.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η διαδικασία θα είναι επιτυχής και η Ουκρανία θα γίνει κράτος μέλος της ΕΕ. «Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε επιτέλους κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας εδώ και πολύ καιρό», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments