Διεθνή

Πούτιν: Εντολή για νέες εκκαθαρίσεις – “Θύματα” 150 αξιωματικοί της FSB

Πούτιν: Εντολή για νέες εκκαθαρίσεις – “Θύματα” 150 αξιωματικοί της FSB
Όλοι είχαν ασχοληθεί με το "ουκρανικό" ζήτημα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε ελλιπή ενημέρωση για την αντίσταση των Ουκρανών

Ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ ανέφερε ότι έγινε μια μεγάλη εκκαθάριση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γκρόζεφ, θύματα της εκκαθάρισης υπήρξαν 150 αξιωματικοί της 5ης υπηρεσίας, που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».

Ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSN αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στις περιβόητες φυλακές Λεφορτόβο.

Ο Πούτιν είχε επί της ουσίας προαναγγείλει τις εκκαθαρίσεις ως μία κίνηση προειδοποίησης προς άλλους ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο Ρώσος ηγέτης είχε πειστεί από τις ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών ότι τα στρατεύματά του θα ήταν ευπρόσδεκτα από πολλούς Ουκρανούς και θα πετύχαιναν μια γρήγορη νίκη. Στην πραγματικότητα έχουν αντιμετωπίσει αμείλικτη αντίσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments