Διεθνή

Πούτιν: Εκκαθάριση των μυστικών υπηρεσιών για το “καλωσόρισμα” των Ουκρανών

Πούτιν: Εκκαθάριση των μυστικών υπηρεσιών για το “καλωσόρισμα” των Ουκρανών

Πηγή Φωτογραφίας: SPUTNIK / DailyMail

Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας μεταφέρθηκε ο επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας της FSB, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό - Μήνυμα η προφυλάκισή του προς άλλους ανώτερους αξιωματούχους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εντείνει τις εκκαθαρίσεις των μυστικών υπηρεσιών που «του είπαν ότι οι Ουκρανοί θα καλωσόριζαν την εισβολή».

Ήδη ο Σεργέι Μπεσέντα, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας της FSB, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μεταφέρθηκε στις περιβόητες φυλακές Λεφορτόβο. Μία κίνηση που θεωρείται ως προειδοποίηση προς άλλους ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο  στρατηγός Σεργκέι Μπεσέντα, 68 ετών, έχει προφυλακιστεί στη διαβόητη φυλακή, υποδηλώνοντας ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές κατηγορίες για αδυναμίες πληροφοριών, όπως υποστηρίζεται. Η κίνηση θα θεωρηθεί ως προειδοποίηση προς άλλους ανώτερους αξιωματούχους που αναμένεται να αναλάβουν την ευθύνη για τον τεράστιο αριθμό των Ρώσων νεκρών στην Ουκρανία.

Η υπόθεση του Μπεσέντα διερευνάται από το Στρατιωτικό Ανακριτικό Τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός πληροφοριών Αντρέι Σολντάτοφ, ο οποίος αποκάλυψε και τη μεταφορά στη φυλακή Λεφόρτοβο.

Ο Μπεσέντα, υπεύθυνος για τις πληροφορίες της FSB και την πολιτική ανατροπή στην πρώην ΕΣΣΔ, είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία λίγο πριν τεθεί υπό κράτηση.

Λέγεται ότι ο Πούτιν φοβάται ότι πληροφοριοδότες διέρρευσαν σχέδια εισβολής στη Δύση και ο Μπεσέντα συνελήφθη μαζί με τον αναπληρωτή του Ανατόλι Μπολιούχ, αλλά μέχρι τώρα κρατούνταν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η τύχη του Μπολιούχ είναι ασαφής.

Ο Ρώσος ηγέτης είχε πειστεί από τις ενημερώσεις των μυστικών υπηρεσιών ότι τα στρατεύματά του θα ήταν ευπρόσδεκτα από πολλούς Ουκρανούς και θα πετύχαιναν μια γρήγορη νίκη. Στην πραγματικότητα έχουν αντιμετωπίσει αμείλικτη αντίσταση.

Η φυλακή Λεφόρτοβο, “φιλοξένησε”  πολιτικούς κρατούμενους στη σοβιετική εποχή και χρησιμοποιείται συνήθως για τη φυλάκιση υπόπτων για προδοσία.

Τον περασμένο μήνα ο Πούτιν απέλυσε επίσης τον υπαρχηγό της ρωσικής εθνοφρουράς.

Ο Μπεσέντα ήταν αξιόπιστος για καιρό αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών του Πούτιν και ήταν επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB από το 2009.

Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη ή την κράτηση του στο Λεφόρτοβο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments