Οικονομία Άποψη

Σταϊκούρας: Πάνω από το 3% η ανάπτυξη το 2022

Σταϊκούρας: Πάνω από το 3% η ανάπτυξη το 2022
Σταϊκούρας: Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στο 23ο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link στάθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό άνω του 3% το 2022 έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στο 23ο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link στάθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας πως λόγω της κρίσης η κατάσταση στις ευρωπαϊκές οικονομίες επιδεινώνεται, όπως φάνηκε τον Μάρτιο. «Πολλοί κλάδοι της οικονομίας είναι, για μια ακόμα φορά, υπό σοβαρή πίεση. Βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο σε κινούμενη άμμο της νέας παγκόσμιας οικονομίας κρίσης».

Ανάγκη ενιαίας αντίδρασης

Στη συνέχεια, ο υπουργός μίλησε για την ανάγκη μια ενιαίας αντίδρασης στις προκλήσεις σε επίπεδο ΕΕ, επαναλαμβάνοντας το ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει μόνη της από αυτή την κατάσταση. Μιλώντας για την ανάγκη πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε τη σημασία μιας παρέμβασης που θα εξουδετερώνει τις υπάρχουσες διαταραχές στην αγορά. «Πιστεύουμε πως οι προσπάθειες για την εξασφάλιση επαρκούς χώρους αποθήκευσης αερίου είναι πολύ σημαντικές» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στα ορυκτά καύσιμα και στο πως οι τιμές τους μπορούν να αποσυνδεθούν από το κόστος ρεύματος, που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. «Πρέπει να χτίσουμε ένα “δίκτυ ασφαλείας”, όπως επιτυχώς καταφέραμε να κάνουμε μέσα στην πανδημία, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχολιάζοντας τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ, ο υπουργός δήλωσε «είδαμε μια ισχυρή ανάκαμψη, 8,3% για το 2021. Προβλέπουμε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 3% για το 2022 και αναμένουμε ακόμα σημαντικότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2023 και μετά» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments