Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών: Στην ανακρίτρια κατέθεσαν νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο

Θάνατος τριών παιδιών: Στην ανακρίτρια κατέθεσαν νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Οι 4 νοσηλεύτριες προσήλθαν προκειμένου να καταθέσουν για τις βάρδιες κατά τη διάρκεια νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας και όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά τους

Με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από τα τέσσερα νοσοκομειακά ιδρύματα που νοσηλεύθηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, συηνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της, για τον οποίο κατηγορείται κι έχει προφυλακιστεί η μητέρα της.

Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, το Ωνάσειο και από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τεσσάρων νοσηλευτριών από το Καραμανδάνειο οι οποίες κλήθηκαν να καταθέσουν για τις συνθήκες νοσηλείας της μικρής, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Κατά την είσοδό τους στο ανακριτικό γραφείο οι νοσηλεύτριες φέρεται να είπαν στην ανακρίτρια: «ήρθαμε τέσσερις νοσηλεύτριες από την Πάτρα, από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσουμε για τις βάρδιες, στις οποίες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μας η μικρή Τζωρτζίνα και της παρείχαμε βοήθεια».

Στο «μικροσκόπιο» και οι θάνατοι των άλλων 2 παιδιών

Τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής έκθεσης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα παρήγγειλαν οι εισαγγελείς. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν αποκλείεται να δρομολογήσει, άμεσα, νέες εξελίξεις.

«Θα γίνει προσπάθεια επαλήθευσης των αρχικών ευρημάτων και κατά δεύτερον ναι, θα προσπαθήσουν οι αρμόδιοι να αναδείξουν και κάποιο θετικό εύρημα που θα οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα: είτε που θα οδηγεί στην ασφυξία, είτε στη δηλητηρίαση. Θα γίνει επανεξέταση του συνόλου των υλικών και θα προσπαθήσουν να βρουν θετικό εύρημα, που μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε» τόνισε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί το πρώτο κορίτσι που “έφυγε” τον Ιούλιο του 2019, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Είναι σίγουρο ότι θα παραδώσουμε τον δολοφόνο μαζί με το τελικό πόρισμα το οποίο θα βγάλουμε, δε θα μας πάρουν πολύ χρόνο» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας.

Όσον αφορά την περίπτωση του θανάτου του 6 μηνών βρέφους, που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

«Η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει κάποια στοιχεία που είναι στο σκοτάδι» υποστήριξε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Εάν βρεθεί η πορεία της κεταμίνης και αν εμπλέκονται συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα με την κατηγορούμενη θα δημιουργήσει ενδεχομένως και μία επιπλέον πίεση στην κατηγορουμένη για να φτάσουμε σε ομολογία» τόνισε από πλευράς του ο Δρ. Εγκληματολογίας, Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments