Ειδήσεις

Μάσκα στα σχολεία: Πότε καταργείται

Μάσκα στα σχολεία: Πότε καταργείται

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Πότε θα πουν αντίο στις μάσκες οι μαθητές - Τι θα ισχύσει με τα self test

Ανακοινώθηκε σήμερα η επιστροφή στην προ κορωνοϊού εποχή με τον υπουργό Υγείας να ορίζει τον χρονικό ορίζοντα με ισχύ μετά από το Πάσχα

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από την 1η Ιουνίου 2022, οι μαθητές θα αποχαιρετίσουν τις μάσκες.

Μέχρι στιγμής, η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική τόσο μέσα στις τάξεις ,όσο και στο προαύλιο. Μάλιστα, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε ένα  self test την εβδομάδα, και μετά την επιστροφή από τις πασχαλινές διακοπές, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν θα χρειαστεί υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος των μαθητών.

Επίσης κατά την έκτακτη ενημέρωση για την άρση των μέτρων του κορονοϊού στη χώρα, ο Υπουργός έκανε γνωστή την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου, ενώ από την Τετάρτη 1 Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που θα εξειδικευτούν στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών.

Σημειώνουμε πάντως ότι, μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους!

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία με μάσκες, ενώ από 1η Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προσέρχονται στις εκπαιδευτικές δομές χωρίς μάσκα ή τουλάχιστον όσοι θέλουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments