Ελλάδα

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ανακριτικό αίτημα στον ΕΟΦ για την κεταμίνη

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ανακριτικό αίτημα στον ΕΟΦ για την κεταμίνη
Η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών ζητά να της διαβιβαστούν από τον ΕΟΦ, στοιχεία για την ουσία κεταμίνη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου με τη χορήγηση κεταμίνης της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται κι έχει προφυλακιστεί η μητέρας της, ενώ ανοιχτή είναι η έρευνα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της, η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών απέστειλε αίτημα προς προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) προκειμένου της διαβιβαστούν στοιχεία για την ουσία κεταμίνη.

Η δικαστική λειτουργός ζητάει συγκεκριμένα να ενημερωθεί :

  • πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και
  • με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Παράλληλα, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς την δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία στοιχεία για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του κοριτσιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments