Διεθνή

ΟΟΣΑ: Έπεσε η Ανεργία στην Ευρώπη – Εκεί είναι η Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Έπεσε η Ανεργία στην Ευρώπη – Εκεί είναι η Ελλάδα
Μείωση της ανεργίας κατά 5,2% υπήρξες τον Φεβρουάριο του 2022 (από 5,3% τον Ιανουάριο), από τη στιγμή που ήρθε στην Ευρώπη η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ

Μείωση της ανεργίας κατά 5,2% υπήρξες τον Φεβρουάριο του 2022 (από 5,3% τον Ιανουάριο), από τη στιγμή που ήρθε στην Ευρώπη η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ.

Μάλιστα αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο και από τότε που άρχισε ο “εφιάλτης” του COVID-19, που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο 2020 και φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ο οργανισμός άρχισε να μετρά τα εν λόγω στοιχεία το 2001.

Ο αριθμός των ανέργων στην περιοχή του Οργανισμού, σύμφωνα με το ot.gr, για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη συνέχισε επίσης να μειώνεται, φθάνοντας τα 34,9 εκατομμύρια, 0,7 εκατομμύρια χαμηλότερα από το προ-πανδημικό επίπεδο.

«Η τελευταία πτώση της ανεργίας αποτελεί συνέχεια μιας θετικής τάσης και ευπρόσδεκτα νέα για τις χώρες του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, με την αυξανόμενη παγκόσμια αβεβαιότητα και τις γεωπολιτικές εντάσεις, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής στατιστικολόγος του ΟΟΣΑ, Paul Schreyer.

ΟΟΣΑ: Μείωση της παγκόσμιας ανάπτυξης και αύξηση πληθωρισμού από τον πόλεμο  στην Ουκρανία - ertnews.gr

Η μείωση του ποσοστού ανεργίας στην περιοχή του ΟΟΣΑ τον Φεβρουάριο κατανεμήθηκε τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες καθώς και μεταξύ νεότερων εργαζομένων ηλικίας 15 έως 24 ετών και εργαζομένων ηλικίας 25 ετών και άνω.

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περαιτέρω στο 6,8% τον Φεβρουάριο (από 6,9% τον Ιανουάριο), με πτώση 0,2 εκατοστιαίας μονάδας ή περισσότερο στη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ισπανία και αύξηση μόνο στην Εσθονία. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στη ζώνη του ευρώ μειώθηκε επίσης στο 14,0% από 14,3% τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε αισθητά στον Καναδά, την Κορέα, τη Σουηδία και την Τουρκία και πιο μέτρια στην Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία. Αντίθετα, αυξήθηκε στην Κολομβία, την Τσεχία και το Μεξικό. Πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το Μάρτιο του 2022 το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε περαιτέρω, κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες, στις Ηνωμένες Πολιτείες (σε 3,6%) και στον Καναδά (στο 5,3%, το χαμηλότερο επίπεδό του από τότε που έγιναν διαθέσιμα συγκρίσιμα στοιχεία το 1976).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments