Nέα της αγοράς

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Αντιδιαβρωτικά Έργα σε Βαρυμπόμπη και Γεράνεια

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Αντιδιαβρωτικά Έργα σε Βαρυμπόμπη και Γεράνεια

Πηγή Φωτογραφίας: Ecozen.gr

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Τα έργα υλοποιήθηκαν με τη χορηγία του

Η αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης απαιτεί άμεσες ενέργειες, ειδικά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Πρόσφατα παραδόθηκαν στο υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αντιδιαβρωτικά έργα προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, τα οποία καλύπτουν μια έκταση άνω των 3.000 στρεμμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Τα έργα υλοποιήθηκαν με τη χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού καταβάλλουμε μια τεράστια εθνική προσπάθεια, που φέρνει αποτελέσματα, για την άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών», ανέφερε την 1η Απριλίου στην εκδήλωση παράδοσης των έργων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Η κυβέρνηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα ανταποκρίνεται στην επείγουσα ανάγκη για την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και στην αναγέννηση και προστασία του φυσικού μας πλούτου. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δάση μας, που αποτελούν τη φυσική μας κληρονομιά και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Γιάννης Παπαθανασίου, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβε την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στον Σχίνο Κορινθίας, εντός της προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα

Επεμβάσεις αυτού του τύπου σε πυρόπληκτες περιοχές κρίνονται απαραίτητες για να διευκολυνθεί η φυσική αναγέννηση του δάσους. Τα αντιδιαβρωτικά έργα συμβάλλουν στη συγκράτηση των πολύτιμων δασικών εδαφών, τη μερική μείωση της έντασης καθόδου του νερού και τον περιορισμό της καθόδου φερτών υλικών. Για να περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα από έντονες βροχοπτώσεις απαιτείται η κατασκευή και αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία περιλαμβάνουν τη βαθιά αυλάκωση των εδαφών με κλίση μικρότερη από 30% για την αύξηση της διαπερατότητας και τη συγκράτηση νερού και φερτών υλικών.

Στις εργασίες της Βαρυμπόμπης χρησιμοποιήθηκαν 100% οικολογικά υλικά, από καμένα δέντρα της περιοχής. Τα αντιδιαβρωτικά έργα βασίστηκαν σε μελέτη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και περιλαμβάνουν: 233.486 τρέχοντα μέτρα κορμοδεμάτα κατά μήκος των χωροσταθμικών καμπυλών, σύμφωνα με το ανάγλυφο του εδάφους στις πλαγιές των λεκανών απορροής των χειμάρρων, άλλα 20.913 τρέχοντα μέτρα κλαδοπλέγματα στις πλαγιές των λεκανών απορροής χειμάρρων και 1.503 τετραγωνικά μέτρα κορμοφράγματα, εντός των κοιτών των δευτερευόντων και τριτευόντων χειμάρρων, οι οποίοι συμβάλλουν σε μεγάλα ρέματα, για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments