Οικονομία Άποψη

Τσακλόγλου: Ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύμβουλο εύρεσης εργασίας

Τσακλόγλου: Ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύμβουλο εύρεσης εργασίας
Τσακλόγλου: «Γνωρίζουμε όλοι καλά πως το πεδίο της εργασίας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίζει να αλλάζει ακόμα περισσότερο», είπε ο κ. Τσακλόγλου

To νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» φέρνει τον ΟΑΕΔ στον 21ο αιώνα, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος σημείωσε ότι ο ΟΑΕΔ μετατρέπεται σε σύμβουλο εύρεσης εργασίας.  «Γνωρίζουμε όλοι καλά πως το πεδίο της εργασίας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίζει να αλλάζει ακόμα περισσότερο», είπε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας είναι να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις αμέτοχοι και φοβισμένοι αλλά να απαντάμε στις προκλήσεις με ενεργητικό τρόπο. Αυτό χρειάζονται και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις».

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Απαντώντας για τη διαφορά των στοιχείων που δηλώνονται, για τον αριθμό των ανέργων από την ΕΛΣΤΑΤ και από τον ΟΑΕΔ -η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι επικείμενες αλλαγές στον ΟΑΕΔ έχουν σχέση και με την απόκλιση των στοιχείων για την καταγραφή των ανέργων, μεταξύ των δύο φορέων ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι η επίσημη ανεργία μετράται με συγκεκριμένο τρόπο σε όλες τις χώρες της ΕΕ, μέσα από την έρευνα του εργατικού δυναμικού, έρευνα με πολύ μεγάλο δείγμα, διενεργείται με παρόμοιο τρόπο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι αυτή που αποτυπώνει τον ορισμό της ανεργίας, όπως αυτός δίνεται από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

«Στον ΟΑΕΔ, αυτό το οποίο δηλώνεται είναι ο κατά δήλωση άνεργος, ασχέτως αν ψάχνει εργασία ή όχι», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε ότι η απόκλιση των στοιχείων μεγάλωσε πάρα πολύ στα χρόνια των μνημονίων, επειδή έχει γίνει σύνδεση μίας σειράς επιδομάτων με την ιδιότητα του ανέργου, την οποία παρέχει ο ΟΑΕΔ.

Για το στόχο του νέου νομοσχεδίου

«Οι άνθρωποι που μένουν για χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας, έχουν λίγες πιθανότητες να βρουν δουλειά. Υποχρέωσή μας είναι να σπάσουμε αυτήν τη συνθήκη, και αυτό θα γίνει με τη σωστή επανεκπαίδευσή τους, με τη δυνατότητα που θα τους δοθεί να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους. Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα των προγραμμάτων κατάρτισης, καθώς οι πάροχοι εκπαίδευσης και κατάρτισης θα ελέγχονται από ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης και η χρηματοδότησή τους πρέπει να συνδέεται με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους, ενώ θα μπορούν να παρέχουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και τα δημόσια πανεπιστήμια», είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments