Οικονομία Άποψη

Χρήστος Σταϊκούρας: Περισσότερα από 500 εκατομμύρια θα δοθούν μέχρι την επόμενη εμβδομάδα

Χρήστος Σταϊκούρας: Περισσότερα από 500 εκατομμύρια θα δοθούν μέχρι την επόμενη εμβδομάδα
Χρήστος Σταϊκούρας: Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων θα το θέσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανοιχτό παράθυρο για επέκταση και διεύρυνση της επιδότησης καυσίμων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε «Πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων θα το θέσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έρχονται πληρωμές σε χιλιάδες δικαιούχους

Αυτή και την επόμενη κυρίως εβδομάδα θα υπάρχει καταβολή στο πορτοφόλι του πολίτη βοήθειας από την πολιτεία άνω των 500 εκατ. ευρώ. «Αναφέρομαι στην επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ, στους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα πάρουν περίπου 47 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 2% του τζίρου του 2021, στους οδηγούς ταξί και στην επιδότηση των καυσίμων που θα δοθεί μέσω της πλατφόρμας που θα ανοίξει τις επόμενες μέρες. Και αφήνω στην άκρη τα 640 εκατ. ευρώ επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος», επισήμανε.

Για το ΦΠΑ στα τρόφιμα

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, οι όποιες κινήσεις θα εξαρτώνται από τις αντοχές του προϋπολογισμού και τις ανάγκες που θα υπάρχουν το επόμενο διάστημα. Επανέλαβε πως πρέπει να κρατηθούν «πολεμοφόδια», καθώς θα παραταθεί έως το τέλος του έτους ο μειωμένος ΦΠΑ σε μεταφορές και εστίαση  ενώ το 2023 θα πρέπει να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να μονιμοποιηθούν οι μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments