Πολιτισμός

Μία από τις καλύτερες συλλογές βιβλίων κρασιού στον κόσμο θα πωληθεί για 2 εκατομμύρια δολάρια

Μία από τις καλύτερες συλλογές βιβλίων κρασιού στον κόσμο θα πωληθεί για 2 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: the inquisitive vintner - Behous - Flickr

Η βιβλιοθήκη Thackrey παρουσιάζει μια πλήρη εικόνα της ανάπτυξης της οινικής κουλτούρας στη Δύση

Οι λάτρεις του κρασιού και των σπάνιων βιβλίων με έδρα τη Νέα Υόρκη έχουν κάτι ξεχωριστό να περιμένουν αυτόν τον μήνα. Οι Oenophiles θα θελήσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Αρχαιοτήτων της Νέας Υόρκης (NYIABF) που πραγματοποιείται τέλη Απριλίου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εκθέτης θα πουλήσει τη βιβλιοθήκη Thackrey, η οποία θεωρείται γενικά η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή βιβλίων κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σπάνια βιβλία που κρύβουν ιστορίες με μυρωδιές

Η συλλογή δημιουργήθηκε από τον οινοποιό Sean Thackrey και αποτελείται από περισσότερα από 700 βιβλία και χειρόγραφα για το vino, σύμφωνα ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν. Οι μονογραφίες, που γράφτηκαν κυρίως μεταξύ του 15ου αιώνα και της επιδημίας της φυλλοξήρας στα τέλη του 19ου αιώνα, περιλαμβάνουν όλα τα σημαντικά έργα της οινολογίας και της αμπελουργίας—όπως το De vinis (1530) του Arnaldus de Villanova και το De diversorum vini generum natura του Jacobus Praefectus (1564)—μαζί με πολλά άλλα βιβλία. Όλα τα βιβλία μαζί δίνουν μια πλήρη εικόνα της ανάπτυξης και της εξέλιξης της οινικής κουλτούρας στη Δύση. Στο φεστιβάλ, η Kinmot θα παρουσιάσει 46 highlights από τη συλλογή, η οποία πωλείται  για 2 εκατομμύρια δολάρια.

«Σκοπός αυτής της βιβλιοθήκης είναι να παρουσιάσει μια ανθολογία πρώιμων κειμένων για την παρασκευή και την κατανόηση του κρασιού», έγραψε ο Thackrey για τη συλλογή στον ιστότοπό του. «Αυτά τα κείμενα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από το πιο σκοτεινό έως το πιο λαμπρό. Μερικά είναι γνωστά, αν και στην πραγματικότητα διαβάζονται μόνο υπό ακαδημαϊκό εξαναγκασμό. μερικά είναι εντελώς άγνωστα. Το γεγονός είναι ανεξήγητο, όσο κι αν φαίνεται (και σε μένα) φαίνεται, ότι προφανώς καμία τέτοια ανθολογία δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στο παρελθόν, σε έντυπη μορφή, στο Διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού».

Αλλά για να απολαύσετε πραγματικά την πλήρη εμπειρία, αν θέλετε να δείτε μόνοι σας τα πραγματικά όμορφα βιβλία και εικονογραφήσεις στο 62ο ετήσιο NYIABF, η πώληση θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 24 Απριλίου στο Park Avenue Armory στη γειτονιά Upper East Side του Μανχάταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments