Άποψη

Υποψηφιότητες

Υποψηφιότητες
O Γιώργος Σιαδήμας αναφέρεται στο pagenews.gr στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση υποψηφιότητας που προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή του Τάκη Θεοδωρικάκου

Σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση υποψηφιότητας προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή του Τάκη Θεοδωρικάκου στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μπορεί οι κάλπες να καθυστερούν όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μάξιμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις τοποθετεί για το τέλος της άνοιξης του 2023 αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των γαλάζιων υποψηφιοτήτων. Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε προηγηθεί και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας που υπηρετεί την στρατηγική της διεύρυνσης.

Πάντως δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για εκλογικό κλίμα αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μετακινείται πλέον στη λίστα του Νότιου Τομέα για να έχει και τυπικά τον χρόνο να προετοιμαστεί για την κάθοδο του.

Το κερδίζει όμως η ηγετική ομάδα με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Θεοδωρικάκου; Ρίχνει στην μάχη του Νότιου Τομέα ένα πρόσωπο με ερείσματα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που μέχρι την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος το 2016 δεν ήταν στην κεντροδεξιά παράταξη στα χρόνια της αντιπολίτευσης αποτέλεσε ίσως τον πιο στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο πέρασμα των χρόνων όχι μόνο έδειξε ότι έχει υψηλή διείσδυση στις τάξεις των νεοδημοκρατών αλλά και πέρασμα σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ. Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν ψηλά στα νότια.

Πέρα όμως από αυτό η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του σε νεκρό πολιτικό χρόνο δείχνει και την ψήφο εμπιστοσύνης που δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου στον υπουργό του που τρέχει ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό του Προστασίας του Πολίτη. 

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των μέχρι τώρα υποψηφιοτήτων στα γαλάζια ψηφοδέλτια, σε μη εκλογικό χρόνο μάλιστα δείχνει και την λογική  Μητσοτάκη. Επιβράβευση αλλά και διεύρυνση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments