Διεθνή

Επίθεση δέχθηκε η Λεπέν στη Βοκλιούζ – Της φώναζαν «Δρόμο από εδώ» [vid]

Επίθεση δέχθηκε η Λεπέν στη Βοκλιούζ – Της φώναζαν «Δρόμο από εδώ» [vid]
Η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν συνεχίζει τις περιοδείες της και σε μία από αυτές υπήρξε και ένα απρόοπτο επεισόδιο

Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του δευτέρου γύρου των γαλλικών εκλογών, η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν συνεχίζει τις περιοδείες της και σε μία από αυτές υπήρξε και ένα απρόοπτο επεισόδιο.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το νομό Βοκλιούζ, στη νοτιοανατολική Γαλλία και η επίσκεψή της ήταν εξαιρετικά ταραχώδης, αφού περίπου πενήντα διαδηλωτές τής φώναζαν «Δρόμο από εδώ», «Φασίστρια» και «Όχι φασίστες στις γειτονιές μας».

«Είναι απαράδεκτο, κάνει βόλτες σε λαϊκή αγορά θέλοντας να αποδαιμονοποιήσει το κόμμα της. Αν κερδίσει, θα θεσμοποιήσει τον συστημικό ρατσισμό, θα πρόκειται για καταστροφή», εξηγεί η Λόρι, 22 ετών, ακτιβίστρια του κόμματος Μελανσόν [ριζοσπαστική Αριστερά], στη «Le Monde».

Και ενώ έβγαζε ανενόχλητη selfies, η Μαρίν Λεπέν δέχτηκε επίθεση από μια γυναίκα, με μαντήλα στο κεφάλι, σχετικά με το πρόγραμμα του κόμματός της να απαγορεύσει τη μαντήλα στους δημόσιους χώρους.

Η υποψήφια Μαρίν Λεπέν ανέβασε τη συζήτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, γράφοντας: «Το λέω και το επαναλαμβάνω: το σχέδιό μου αφορά όλους τους Γάλλους και δεν κάνω καμία διάκριση ανάμεσά τους, όποια κι αν είναι η καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους ή το όνομά τους. Μην ακούτε τους αντιπάλους μου, οι οποίοι παραποιούν το πρόγραμμά μου».

Στο βίντεο ακούγεται ο εξής διάλογος:

«Αγαπούμε αυτή τη χώρα, την αγαπούμε», ακούγεται να λέει η γυναίκα στο βίντεο.

«Ακούστε με, θα σας καθησυχάσω. Ολοι οι Γάλλοι, όποια κι αν είναι η θρησκεία τους, όποιο κι αν είναι το όνομά τους, όλοι είναι καλοδεχούμενοι», της απαντά η Μαρίν Λεπέν.

«Ναι, αλλά αυτά πρέπει να τα λέτε συνεχώς. Όχι να τα αλλάζετε», συνεχίζει η γυναίκα.

«Ποτέ!», απαντά η Λεπέν, με έμφαση.

«Με ενδιαφέρει κάπως το πρόγραμμά σας… Αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν δέχομαι. Γιατί δεν πρέπει να διαχωρίζετε τους ανθρώπους που ήρθαν στη Γαλλία, από τους ντόπιους».

«Όχι, όχι, δέχομαι όλους τους Γάλλους, χωρίς διάκριση», απαντά η υποψήφια.

«Ωραία, μια χαρά!», καταλήγει η γυναίκα και απομακρύνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments