Διεθνή

Λαβρόφ: “Οι δυτικές χώρες στην πραγματικότητα ενίσχυσαν την πλήρη απροθυμία των ουκρανικών καθεστώτων”

Λαβρόφ: “Οι δυτικές χώρες στην πραγματικότητα ενίσχυσαν την πλήρη απροθυμία των ουκρανικών καθεστώτων”
Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, συνεχίζει να έχει μια προκλητική ρητορική και να επιτίθεται κατά της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, συνεχίζει να έχει μια προκλητική ρητορική και να επιτίθεται κατά της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: “επί οκτώ χρόνια η Δύση ενισχύει την απροθυμία του Κιέβου να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ πιέζοντας για μια στρατιωτική λύση”, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Οι δυτικές χώρες στην πραγματικότητα ενίσχυσαν την πλήρη απροθυμία των ουκρανικών καθεστώτων να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ τα τελευταία οκτώ χρόνια, πιέζοντας για μια στρατιωτική λύση στο πρόβλημα του Ντονμπάς, και το ίδιο το Κίεβο προετοίμαζε πόλεμο εναντίον του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπως γνωρίζουμε τώρα με απόλυτη βεβαιότητα από τα εσωτερικά στρατιωτικά έγγραφα των ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών και των λεγόμενων εθνικών ταγμάτων”, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο “Ψηφιακές Διεθνείς Σχέσεις 2022”.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις δυτικές πλατφόρμες πληροφόρησης, αλλά θα βασίζεται σε εγχώριες, δήλωσε ο Λαβρόφ. “Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές τους στο πληροφοριακό μας έργο, αλλά ταυτόχρονα είναι σαφές ότι μόνο στις εγχώριες διαδικτυακές μας πλατφόρμες μπορούμε να βασιστούμε απολύτως αξιόπιστα”, δήλωσε.

Ακόμη, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα υποστηρίξει ενεργά τις εταιρείες Odnoklassniki και Rutube (σ.σ. ανάλογες ρωσικές εταιρείες με Facebook και Youtube αντίστοιχα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments