Διεθνή

G7: Στήριξη ύψους 50 δις. δολαρίων ζητά η Ουκρανία

G7: Στήριξη ύψους 50 δις. δολαρίων ζητά η Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Unian

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει φέρει στο έσχατο σημείο τα οικονομικά αποθέματα της χώρας και γι΄αυτό το λόγο ζήτησε από τα  κράτη της G7 οικονομική στήριξη ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει φέρει στο έσχατο σημείο τα οικονομικά αποθέματα της χώρας και γι΄αυτό το λόγο ζήτησε από τα  κράτη της G7 οικονομική στήριξη ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να δημιουργηθούν “αναχώματα” σε περίπτωση παράτασης των πολεμικών συγκρούσεων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Reuters εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων με επιτόκιο 0% για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού που συνδέεται με τον πόλεμο κατά τους επόμενους έξι μήνες, όπως δήλωσε την Κυριακή 17 Απριλίου ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Oleh Ustenko.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο Ustenko δήλωσε ότι οι επιλογές αυτές συζητούνται ενεργά.

Η ΕΕ ενισχύει με επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία

Με επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση την ανθρωπιστική χρηματοδότηση για τη στήριξη των Ουκρανών, που επλήγησαν από τον πόλεμο της Ρωσίας, με 45 εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία και 5 εκατομμύρια ευρώ στη Μολδαβία.

H συνολική χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ ως απάντηση στον πόλεμο ανέρχεται πια σε 143 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του πακέτου στήριξης ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην παγκόσμια εκδήλωση δέσμευσης «Stand Up For Ukraine» την περασμένη εβδομάδα.

Η νέα χρηματοδότηση θα καλύψει τις πιο πιεστικές ανθρωπιστικές ανάγκες παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, στέγη και προστασία, βοήθεια σε μετρητά και υποστήριξη κατά της βίας λόγω φύλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments