Διεθνή

Γι’ αυτό δεν είναι δημοφιλής ο Μακρόν

Γι’ αυτό δεν είναι δημοφιλής ο Μακρόν
Ως το... μη χείρων βέλτιστων βλέπουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, καθώς τόσο ο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και η Μαρί Λεπέν δεν έχουν ισχυρούς οπαδούς

Ως το… μη χείρων βέλτιστων βλέπουν οι Γάλλοι ψηφοφόροι το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, καθώς τόσο ο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και η Μαρί Λεπέν δεν έχουν ισχυρούς οπαδούς.

Μάλιστα αναφέρουν πως οι δύο επιλογές είναι«ανάμεσα στην πανούκλα και την χολέρα». Πρέπει να σημειωθεί πως ο νυν Πρόεδρος της Γαλλίας δεν έχει μεγάλη δημοφιλία.

Κάποιοι αναλυτές την αποδίδουν στην προσωπικότητά του, που σε συνδυασμό με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου, βγάζει προς τα έξω ένα πολιτικό ψυχρό, εξαιρετικά σοβαρό, σε κάποιες περιπτώσεις αλαζονικό και περιφρονητικό χαρακτήρα και αυτό είναι που “κλωτσάει” στους ψηφοφόρους.

Η απαιτητική γλώσσα που χρησιμοποιεί και το γενικό του στυλ δεν τον φέρνουν κοντά στον μέσο πολίτη, σε αντίθεση με προκατόχους του όπως ο Ζακ Σιράκ.

Ακόμα και ο Φρανσουά Ολάντ, όμως, που επένδυσε στο προφίλ του «κανονικού» προέδρου, είχε γίνει πολύ αντιδημοφιλής στο τέλος της θητείας του.

Συνεπώς, τα βαθύτερα αίτια πηγάζουν και πάλι από τον θεσμό του προέδρου, συμβόλου πανταχού παρουσίας και παντοδυναμίας, παρόλο που το 2017 ο Μακρόν είχε υποσχεθεί ριζική ανανέωση και καταμερισμό της εξουσίας.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, με τους χειρισμούς του στις κρίσεις των Κίτρινων Γιλέκων και του Covid ο πρώην τραπεζίτης απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον γαλλικό λαό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments