Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν και Ευρωπαίων ηγετών – Τι συζήτησαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν και Ευρωπαίων ηγετών – Τι συζήτησαν
Συζητήθηκε η νέα φάση του πολέμου - την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει ρωσική επιχείρηση τρόμου κατά της Ουκρανίας

Η δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε χθες, έφερε σημαντικές εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν με τους συμμάχους του για να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν από εδώ και πέρα και για να καταστρώσουν την στρατηγική τόσο σε επίπεδο κυρώσεων όσο και στο φλέγον θέμα της αποστολής αμυντικής βοήθειας.

Στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος, συμμετείχαν ο Καναδός Πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο Καγκελάριος της Γερμανίας, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Πολωνίας και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι σύμμαχοί του συζητούν για την νέα φάση του πολέμου -την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανοιχτά πια χαρακτηρίζει ρωσική επιχείρηση τρόμου κατά της Ουκρανίας– και αξιολογούν τα δεδομένα που προκύπτουν τόσο στη Μαριούπολη αλλά και στην υπόλοιπη χώρα η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς.

Εν μεταξύ οι ΗΠΑ σε ένδειξη έντονης δυσαρέσκειας για την συμμετοχή (έστω και διαδικτυακά) της Ρωσίας στις συναντήσεις των G20 που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων.

Έτσι η Υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν θα παραστεί στην εναρκτήρια σύνοδο αποκλειστικά και μόνο για να τιμήσει τον Ουκρανό ομόλογο της που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για επαφές αλλά δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις υπόλοιπες συναντήσεις. Θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας ο οποίος επίσης επισκέπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα.

 Υπενθυμίζεται ότι χώρες μέλη των G20 όπως η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν καταδικάσει τον πόλεμο του Πούτιν.

Φον ντερ Λάιεν: Θα αυστηροποιήσουμε τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Για πιο αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και ενίσχυση της βοήθειας προς την Ουκρανία έκανε λόγο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την τηλεδιάσκεψη που συνεκάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες υποστηρίζουν σταθερά την Ουκρανία. Θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσουμε την οικονομική βοήθεια και τη βοήθεια στην ασφάλεια προς την Ουκρανία» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments