Διεθνή

Σουηδία: Σφοδρές συγκρούσεις με καμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια

Σουηδία: Σφοδρές συγκρούσεις με καμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.com

Σουηδία: Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφριά και νοσηλεύονται σε ειδιική μονάδα

Καμένα αυτοκίνητα και σπασμένα τζάμια αυτά αντικρίζουν πολίτες στη Σουηδία. Οι κάτοικοι του Μάλμε μετρούν τις ζημιές που άφησαν πίσω οι σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων ημέρων. Σε πολλές πόλεις της Σουηδίας ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ στους δρόμους βγήκαν και υποστηρικτές της αριστεράς και με αυτό τον τρόπο προκλήθηκε μια πολή χάος.

Σύμφωνα με τις αρχές, τρία άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφριά και νοσηλεύονται σε ειδιική μονάδα. Η αστυνομία τους θεωρεί ύποπτους για εγκληματικές ενέργειες.

«Όλοι αυτοί είναι πραγματικά ανόητοι. Θέλουν μόνο να προκαλέσουν προβλήματα, θέλουν να καταστρέψουν» δήλωσε μια γυναίκα.

«Όταν ήμουν νέος, μπορεί να είχαμε τσακωθεί με γροθιές. Σήμερα, έχουμε πέτρες, μαχαίρια και όπλα. Η βία κλιμακώνεται» δήλωσε ένας άντρας.

Οι αρχές εκτιιμούν πως στις ταραχές συμμετείχαν περίπου 200 άτομα. Οπως έγινε γνωστό 26 ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν τραυματιστεί και αρκετοί αστυνομικοί

«Έχουμε ισχυρές υποψίες ότι όσοι επιτίθενται στην αστυνομία και στις υπηρεσίες του κράτους συνδέονται με εγκληματικές συμμορίες. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και άτομα που οπλοφορούν και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν. Αυτό δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά είναι μια απρόκλητη επίθεση στο νομικό μας σύστημα και την δημοκρατία μας» δήλωσε ο Αντέρς Θορνμποργκ, επικεφαλής της σουηδικής αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο Δανο-Σουηδός πολιτικός Ράσμους Παλουντάν απείλησε να κάψει το Κοράνι σε συνοικίες που ζούνε Μουσουλμάνοι. Στην Τεχεράνη, εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τα γεγονότα έξω από την σουηδική πρεσβεία.

Ο Δανο-Σουηδός σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις σουηδικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά προς το παρόν δεν έχει συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές για να υποβάλει υποψηφιότητα. Το 2019, ο Ράσμους Παλουντάν, ο οποίος έχει καταδικασθεί για ρατσιστικές ύβρεις, είχε δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές στην Δανία, όπου δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει ούτε 10.000 ψήφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments