Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Περίπου 12.000 οι μισθοφόροι της Wagner βρίσκονται στην Ουκρανία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Περίπου 12.000 οι μισθοφόροι της Wagner βρίσκονται στην Ουκρανία
Κοντά στους 20.000 είναι αυτή τη στιγμή οι μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρείας Wagner ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Κοντά στους 12.000 με 15.000 είναι αυτή τη στιγμή οι μισθοφόροι της ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρείας Wagner ή Σύροι και Λίβυοι μαχητές πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Οι άνδρες αυτοί δεν έχουν οχήματα ή βαρύ οπλισμό και έρχονται για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα”.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», οι άνδρες αυτοί δεν έχουν οχήματα ή βαρέα όπλα και βρέθηκαν στην Ουκρανία για να ενισχύσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, όπως σχολιάζει το γαλλικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, έχουν παρατηρηθεί «μεταφορές, από ζώνες όπως η Συρία και η Λιβύη, προς την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς», όπου η Ρωσία έχει εξαπολύσει τη νέα φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών της. Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι ακριβώς από αυτούς τους «10-20.000 άνδρες» είναι της Βάγκνερ και πόσοι είναι μαχητές από τη Λιβύη ή τη Συρία.

Στα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι «περισσότεροι από 1.000 μισθοφόροι» της Βάγκνερ, μεταξύ των οποίων και στελέχη της εταιρείας, επρόκειτο να αναπτυχθούν στην ανατολική Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η στρατηγική πόλη της Ουκρανίας, Μαριούπολη, θα υποστεί ολική καταστροφή εκτιμώντας ότι απώλειες θα είναι «χειρότερες απ’ ότι στην Μπούτσα».

Σε ότι αφορά την ιδιωτική οργάνωση «Wagner», υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον ιδιωτικό στρατό του προέδρου Πούτιν που αποτελείται από δέκα χιλιάδες επίλεκτους Ρώσους μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Επικεφαλής της οργάνωσης είναι ο Ντμίτρι Ούτκιν και χρηματοδότης ο έμπιστος του Πούτιν, Ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκοτσίν.

Παράλληλα τόνισε ότι έχουν παρατηρηθεί «μεταφορές, από ζώνες όπως η Συρία και η Λιβύη, προς την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς», όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει σε αυτή τη φάση τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments