Διεθνή

Ρωσία: Νέο τελεσίγραφο στη Μαριούπολη – Εκεχειρία τη Μεγάλη Τετάρτη, αν παραδοθούν οι Ουκρανοί αμαχητί

Ρωσία: Νέο τελεσίγραφο στη Μαριούπολη – Εκεχειρία τη Μεγάλη Τετάρτη, αν παραδοθούν οι Ουκρανοί αμαχητί

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Nexta

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη προσφορά της για εκεχειρία στη Μαριούπολη, «ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης δεν τη δέχτηκε»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εκεχειρία στη Μαριούπολη τη Μεγάλη Τετάρτη, ώστε να παραδοθούν οι Ουκρανοί μαχητές.

Η πληροφορία αυτή προκύπτει από το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ενώ μεταδόθηκε και από ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη τις τελευταίες ώρες, καθώς η αντίσταση των Ουκρανών οχυρώθηκε στο τελευταίο προπύργιο, το εργοστάσιο Azovstal.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι θα ξεκινήσει την εκεχειρία στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Μόσχας, 14:00 ώρα Ελλάδας) για να δώσει την ευκαιρία στους Ουκρανούς μαχητές να παραδώσουν τα όπλα και να απομακρυνθούν αλώβητοι.

Το Reuters επίσης σημείωσε πως η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι προσέφερε μια εκεχειρία στη Μαριούπολη και την Τρίτη, αλλά «ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης δεν τη δέχτηκε».

Εξάλλου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει δηλώσει ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στη Μαριούπολη θα πολεμήσουν ως το τέλος και θα απορρίψουν τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Νωρίτερα, η Ρωσία καλούσε τους Ουκρανούς να παραδοθούν, λέγοντας πως πρέπει να σταματήσουν την «χωρίς νόημα» αντίσταση, να παραδώσουν τα όπλα και να «μην προκαλούν τη μοίρα τους».

Την ίδια ώρα η Ρωσία συνεχίζει την επίθεση στο  χαλυβουργείο Αζοφστάλ, έναν από τους τελευταίους θύλακες αντίστασης στη Μαριούπολη, με βόμβες καταστροφής καταφυγίων (bunker-buster), σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις δολοφονίες παιδιών στο διαδίκτυο και παραμένει σιωπηλός» έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Χθες Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια, κάτω από το εργοστάσιο αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments