Διεθνή

Τραγωδία στην Πολωνία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε δυστύχημα σε ορυχείο

Τραγωδία στην Πολωνία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε δυστύχημα σε ορυχείο

Πηγή Φωτογραφίας: wikimedia

Τραγωδία στην Πολωνία, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 20 τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο

Τραγωδία στην Πολωνία, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περίπου 20 τραυματίστηκαν και 7 αγνοούνται έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει το ορυχείο και τις αρχές.

“Ο ένας από τους ανθρακωρύχους που τραυματίστηκαν στο ορυχείο της Πνιόβεκ υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Είναι το τέταρτο θύμα του δυστυχήματος στο ορυχείο”, αναφέρει η εταιρεία JSW σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Εξακολουθούν να αναζητούνται άλλοι 7 άνθρωποι», σημειώθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάτσεκ Σάσιν επίσης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Emergency medical services in Poland - Wikipedia

Σύμφωνα με την JSW, μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε βάθος 1.000 μέτρων στο ορυχείο στην Πνιόβεκ στο Παβλόβιτσε. Σαράντα δύο ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης και οι περισσότεροι από αυτούς υπέστησαν εγκαύματα.

Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάδοσης και έπληξε μέλη των σωστικών συνεργείων.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και ότι θα μεταβεί στο σημείο.

Η Πολωνία, η οποία συνεχίζει να εξαρτάται από τον άνθρακα για περίπου το 70% της ενέργειας που χρειάζεται, αντιμετωπίζει και άλλα δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2021, δύο ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε δυστυχία που σημειώθηκε στο ορυχείο του Μισλοβίτσε-Βεσόλα στη νότια Πολωνία, ενώ το 2018 πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ορυχείο της Ζοφιόβκας που ανήκει στην JSW.

Το 2021 σχεδόν 80.000 άνθρωποι απασχολούνταν στον τομέα των ορυχείων στην Πολωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments