Διεθνή

Τσαβούσογλου: Κάποιες χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τσαβούσογλου: Κάποιες χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Στόχος τους όπως ισχυρίστηκε να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Κατηγορίες εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα, εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε την Τετάρτη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και πρόσθεσε ότι «ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία».

Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία. Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος διέψευσε τους ισχυρισμούς νωρίτερα της Μόσχας, ότι έχει σταλεί προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας.

Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments