Διεθνή

G20: Αποχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών όταν άρχισε να μιλά ο Ρώσος ομόλογός τους

G20: Αποχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών όταν άρχισε να μιλά ο Ρώσος ομόλογός τους

Πηγή Φωτογραφίας: theitaliantimes

Κάποιοι τραπεζίτες απλά έκλεισαν τις κάμερές τους κατά τη διάρκεια της ομιλίας - Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει την αποβολή της Ρωσίας από τους G20

Οι Υπουργοί Οικονομικών- ανάμεσά τους η Τζάνετ Γέλεν- αποχώρησαν από συνεδρίαση της G20 στην Ουάσινγκτον, λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας.

Όταν άρχισε να μιλά ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, που μετείχε στις εργασίες μέσω τηλεδιάσκεψης, η Τζάνετ Γέλεν, Ευρωπαίοι υπουργοί και άλλοι δυτικοί αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στη συνάντηση στην Ουάσινγκτον, αποχώρησαν, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι New York Times.

Άλλοι υπουργοί και κεντρικοί τραπεζίτες, που συμμετείχαν στις εργασίες μέσω τηλεδιάσκεψης, έκλεισαν τις κάμερές τους όσο μιλούσε ο Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ανάμεσα σε εκείνους που αποχώρησαν ήταν και ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών, Σεργκέι Μαρτσένκο, που είχε προσκληθεί στη σύνοδο των G20.

Πριν από τη συνάντηση, από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχαν αναφέρει ότι η Γέλεν δεν θα συμμετείχε σε κάποιες συναντήσεις στις οποίες υπάρχει ρωσική εκπροσώπηση. Την Πέμπτη, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό της, όπως και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντένις Σμίχαλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει να αποβληθεί η Ρωσία από τους G20.

Η κίνηση διαμαρτυρίας στη σύνοδο είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι της απομόνωσης της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο, σχολιάζουν οι New York Times. Τις πρώτες ημέρες των εαρινών συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να δουν πώς θα περιορίσουν τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Κορυφαίοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο μετέχουν στις εργασίες για τη συζήτηση τρόπων με τους οποίους θα συνεχιστεί η πίεση στη Μόσχα, χωρίς περαιτέρω διατάραξη της παγκόσμιας οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments