Nέα της αγοράς

ΕΛΣΤΑΤ: Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των εφημερίδων κατά την περσινή χρονιά

ΕΛΣΤΑΤ: Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των εφημερίδων κατά την περσινή χρονιά

Πηγή Φωτογραφίας: iStock- Wikipedia

ΕΛΣΤΑΤ: Η περυσινή υποχώρηση ωστόσο ήταν μικρότερη με την αντίστοιχη του έτους 2020 με το έτος 2019, όπου παρατηρήθηκε μείωση κατά 18,4% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων

Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των εφημερίδων κατά την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου για το έτος 2021» την οποία πραγματοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Αντιθέτως άνοδος καταγράφηκε στις πωλήσεις των περιοδικών, ωστόσο το σύνολο των πωλήσεων τους υπολείπεται σε σχέση με το σύνολο των εφημερίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι οι συνολικές πωλήσεις των εφημερίδων μειώθηκαν κατά 4,1%, καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Εξαίρεση αποτελούν οι κατηγορίες των Εβδομαδιαίων Αθλητικών και των Θρησκευτικών εφημερίδων, στις οποίες παρατηρείται αύξηση κατά 11,5% και 26,5%, αντίστοιχα.

Η περυσινή υποχώρηση ωστόσο ήταν μικρότερη με την αντίστοιχη του έτους 2020 με το έτος 2019, όπου παρατηρήθηκε μείωση κατά 18,4% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων

Κατά το έτος 2021, σε σχέση με το έτος 2020, παρατηρείται αύξηση κατά 3% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών. Ειδικότερα, αύξηση παρατηρείται στις κατηγορίες των Παιδικών-Κόμικς, των Τηλεοπτικών, των Στρατιωτικών και των Λοιπών περιοδικών, ενώ μείωση παρατηρείται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Οι σημαντικότερες αυξήσεις, όσον αφορά στις κατηγορίες με το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, παρατηρούνται στις πωλήσεις περιοδικών της κατηγορίας Παιδικά-κόμικς και Λοιπά περιοδικά, κατά 3,2% και 48,2% αντίστοιχα.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 σε σχέση με το 2019, παρατηρήθηκε μείωση κατά 6% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments