Focus

Alexander McQueen: Σε δημοπρασία το βιογραφικό του όσο έψαχνε οίκο να εργαστεί

Alexander McQueen: Σε  δημοπρασία το βιογραφικό του όσο έψαχνε οίκο να εργαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue Business- Pinterest- The Wall Street Journal

Alexander McQueen: Το έργο του παραμένει διαχρονικό και αξεπέραστο, εμπνέοντας και συναρπάζοντας το κοινό ακόμη και σήμερα, με μια σχεδόν μεταφυσική ματιά στα πράγματα.

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Lee, τον θρυλικό Lee Alexander McQueen, έναν μεγάλο καλλιτέχνη, που άλλαξε το τοπίο της παγκόσμιας μόδας για πάντα, μία ιδιοφυία, που τόσο άδικα έκοψε το νήμα της ίδιας του της ζωής, σοκάροντας τους πάντες. Το έργο του παραμένει διαχρονικό και αξεπέραστο, εμπνέοντας και συναρπάζοντας το κοινό ακόμη και σήμερα, με μια σχεδόν μεταφυσική ματιά στα πράγματα.

Αυτή την φορά ήρθε στην επιφάνεια ένα παλιό βιογραφικό σημείωμα του Lee, το οποίο πιθανολογείται ότι γράφτηκε ανάμεσα στο 1992 με 1993, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη ένας νέος και άσημος ράφτης, που έψαχνε δουλειά. Να πούμε πως τότε ο Lee ήταν μόνο 24 ετών.

Το βιογραφικό του είναι γραμμένο σε γραφομηχανή, μιας και μιλάμε για μία περίοδο που ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν ήταν ακόμη διαδεδομένος.

Ο ίδιος χόρησε το CV του σε τρία sections, με τους τίτλους «Personal Details», «Education» και «Employment». Εκεί αναφέρει φυσικά την προυπηρεσία του στο πασίγνωστο brand «Anderson and Sheppard», το οποίο «φημίζεται για τις μαλακότερες ζακέτες του κόσμου και έχει πελάτες όπως η Αυτού Υψηλότητα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, και ο Calvin Klein, για τους οποίους είχα την τύχη να φτιάξω ρούχα,» όπως έγραψε ο ίδιος.

Παρακάτω γράφει επίσης και για την freelance συνεργασία του με τον σχεδιαστή Romeo Gigli, για τον οποίο, όπως τονίζει, δημιούργησε νέα shapes τόσο για την ανδρική, όσο και την γυναικεία συλλογή του. Επίσης, μιλάει και για την παλιά γαλλική τεχνική μέθοδο κοπής υφασμάτων,του 16ου αιώνα, την οποία όπως αναφέρει έμαθε από ένα παλιό βιβλίο, που του έδωσε ο εργοδότης του στο Bermans and Nathans.

Το συγκεκριμένο βιογραφικό προέρχεται από την συλλογή της προσωπικής του φίλης, Alice Smith, η οποία υπήρξε μάλιστα και μούσα του αλλά και η πρώτη του publisher, και θα δημοπρατηθεί στο New York International Antiquarian Book Fair. Η τιμή εκκκίνησης θα είναι στα 1.000$, ωστόσο αναμένεται να ανέβει δεδομένου του ιδιαίτερου ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments