Pagenews.gr / Κόσμος / Λαβρόφ: Θεμιτοί στρατιωτικοί στόχοι τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία
"Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία", τονίζει ο Σεργκέι Λαβρόφ
“Οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία σημαίνουν ότι το NATO στην ουσία ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία και η Μόσχα θεωρεί τα όπλα αυτά θεμιτούς στρατιωτικούς στόχους”, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.
«Αυτά τα όπλα είναι θεμιτός στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία, είπε ο κ. Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση. «Εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη δυτική Ουκρανία έχουν ήδη γίνει στόχος πάνω από μια φορά» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και δεν «θα μπορούσε να γίνει αλλιώς», συνέχισε. «Το NATO, στην ουσία, ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία δι’ ενδιαμέσου και εξοπλίζει αυτόν τον ενδιάμεσο. Πόλεμος σημαίνει πόλεμος».
Δεν μπορεί να υποτιμηθεί ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου
Σε επικίνδυνα ανησυχητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται και επίσημα στον τρίτο μήνα.
Οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου είναι πλέον πολύ σημαντικοί, αυτός ο κίνδυνος δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αλλά υπάρχουν πολλοί που είναι πρόθυμοι να διογκώσουν τεχνητά αυτήν την απειλή, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Channel One, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Υπενθύμισε ότι τον Ιανουάριο οι χώρες της «πυρηνικής πέντε» επιβεβαίωσαν τη θέση για το απαράδεκτο της χρήσης αυτών των όπλων.
“Αυτή είναι η βασική μας θέση. Από αυτήν προχωράμε. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να γίνουν τεχνητά και υπάρχουν πολλοί που τους θέλουν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν μπορεί να υποτιμηθεί», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Χάος στο Λούβρο λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού – Διαμαρτυρία για τον συνωστισμό
Οι εργαζόμενοι στο πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση, την κακή κατάσταση των αιθουσών και τον υπερτουρισμό που δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας τους και δηλώνουν «εξαντλημένοι»
Γαλλία: Καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση με αναστολή ο Φιγιόν
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας κρίθηκε ένοχος στην υπόθεση των εικονικών θέσεων απασχόλησης της συζύγου του, Πενελόπ και καλείται να καταβάλει πρόστιμο 375.000 ευρώ
Το σχόλιο σας