Διεθνή

Ο προβληματισμός των ψηφοφόρων του Μακρόν για την επόμενη μέρα

Ο προβληματισμός των ψηφοφόρων του Μακρόν για την επόμενη μέρα
Η άνοδος της ακροδεξιάς σε σημαντικό βαθμό έχει φέρει ανησυχία στους Γάλλους πολίτες και στους ψηφοφόρους του Εμανουέλ Μακρόν

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε σημαντικό βαθμό έχει φέρει ανησυχία στους Γάλλους πολίτες και στους ψηφοφόρους του Εμανουέλ Μακρόν.

Μπορεί να ανανέωσε την θητεία του για πέντε ακόμα χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να υπάρξουν πανηγυρισμοί, μιας και σε δύο μήνες υπάρχουν και οι βουλευτικές εκλογές και το ενδεχόμενο “συγκατοίκησης” με τους βουλευτές του Μελανσόν και της Λεπέν είναι πολύ ορατό.

«Θα έλεγα ότι το κύριο συναίσθημά μου είναι η ανακούφιση επειδή δεν ανέβηκε στην εξουσία η ακροδεξιά, αλλά δεν μπορούμε να χαρούμε γιατί βλέπουμε ότι τα ποσοστά της έχουν ανέβει», αναφέρει μια νεαρή κοπέλα, ενώ ένας ψηφοφόρος του Μακρόν σημειώνει: «Είμαι χαρούμενος που δεν ανέβηκε η ακροδεξιά στην εξουσία, αλλά δεν μπορώ να χαρώ όταν αντιλαμβάνομαι ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν εκφράζεται από τον Μακρόν».

Ο Εμανουέλ Μακρόν έλαβε περίπου 18.800.000 ψήφους στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Περίπου στα 30.000.000 υπολογίζονται εκείνοι που δεν τον ψήφισαν, αν αθροίσει κανείς τους 13.600.000 που απείχαν, τα άλλα 13.300.000 που ψήφισαν Λε Πεν και τα 3.000.000 λευκά με άκυρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments