Κόσμος

Ναουσέντα: “Θα παρέδιδα άμεσα άρματα μάχης στην Ουκρανία”

Ναουσέντα: “Θα παρέδιδα άμεσα άρματα μάχης στην Ουκρανία”

Πηγή Φωτογραφίας: The Lithuania Tribune

Ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα παρότρυνε τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard

Ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα παρότρυνε τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς να προμηθεύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard και να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο.

«Δεν βρίσκομαι στη θέση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Μπορώ μόνο να πω τι θα έκανα στη θέση του: θα παρέδιδα άρματα μάχης», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της χώρας της Βαλτικής.

Το Βερολίνο ανήγγειλε την πρώτη παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αποκρούσει την επίθεση της Ρωσίας, έπειτα από εβδομάδες πιέσεων εντός και εκτός συνόρων, εν μέσω διαμαρτυριών από το Κίεβο και σύγχυσης σε διεθνές επίπεδο για τη στάση του.

Για τον κ. Ναουσέντα, η Γερμανία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αν θέλει να φανεί συνεπής, δεν μπορεί να σταματήσει στα μισά του δρόμου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ουκρανία να λάβει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται αμέσως. Όχι αύριο, ούτε μεθαύριο, τότε μπορεί να είναι αργά», επέμεινε.

Ο πρόεδρος της χώρας-μέλους του NATO είπε επίσης ότι η συμμαχία πρέπει να περάσει από την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Λιθουανίας στην αντιαεροπορική άμυνα.

«Με την επιτήρηση του εναέριου χώρου οι πιλότοι επί του παρόντος μπορούν μόνο να συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις παραβιάσεις. Οι διαταγές δεν προβλέπουν να καταρρίπτουν εχθρικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Γκιτάνας Ναουσέντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments