Αθλητισμός

IFFHS: Από τον Μανέ στον… Σαλάχ

IFFHS: Από τον Μανέ στον… Σαλάχ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Από τον Σαντιό Μανέ στον Μοχάμεντ Σαλάχ και από τη Λίβερπουλ στη Βιγιαρεάλ και τα ρεκόρ τους, είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία του IFFHS

Από τον Σαντιό Μανέ στον Μοχάμεντ Σαλάχ και από τη Λίβερπουλ στη Βιγιαρεάλ και τα ρεκόρ τους, αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία του χθεσινού ημιτελικού στο Champions League, μεταξύ αγγλικής και ισπανικής ομάδας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Σάντιο Μανέ, σημείωσε εναντίον της Βιγιαρεάλ (2-0) το 14ο του γκολ σε φάση νοκ-άουτ του Champions League. Έτσι ισοφάρισε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και μοιράζονται την πρώτη θέση στην κατάταξη των Αφρικανών σκόρερ, στις νοκ-άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

* Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έδωσε για άλλη μια φορά ασίστ στον Σάντιο Μανέ. Το δίδυμο έχει ήδη συνδυαστεί για 7 γκολ στο Champions League. Ένα ρεκόρ που μοιράζονται πλέον, σχετικά με αγγλικές ομάδες, με τους Γουέιν Ρούνεϊ και Ράιαν Γκιγκς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Λίβερπουλ

* Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, έχει κερδίσει κάθε έναν από τους τέσσερις εντός έδρας αγώνες του στους ημιτελικούς του UCL. Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ των προπονητών. Πριν από τον Γερμανό τεχνικό, είχαν φτάσει σε αυτό το ποσοστό 100%, άλλοι μεγάλοι θρύλοι των ευρωπαϊκών πάγκων οι οποίοι είναι οι Μαρτσέλο Λίπι και Ότμαρ Χίτζφελντ.

* Η Λίβερπουλ πέτυχε την 9η της νίκη στην τρέχουσα σεζόν στο Champions League. Είναι τα περισσότερα παιχνίδια που έχει κερδίσει ποτέ σε μία μόνο σεζόν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση (χωρίς να υπολογίζονται τα προκριματικά).

* Η Λίβερπουλ συμμετέχει για 12η φορά στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, όσες και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι οι δύο ομάδες από την Αγγλία με τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. IFFHS

* Η Βιγιαρεάλ είχε στον αγώνα εναντίον της Λίβερπουλ τις λιγότερες προσπάθειες και τα λιγότερα σουτ στην εστία (0) από οποιαδήποτε ομάδα σε ημιτελικό του Champions League τα τελευταία 20 χρόνια, μαζί με την Ίντερ στον αγώνα εναντίον της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2009-10.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments