Άποψη

Ανοιξιάτικοι άνεμοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιξιάτικοι άνεμοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr ότι οι κόντρες πολιτικές και προσωπικές έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Λίγο πριν από την κρίσιμη ημερομηνία εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος αλλά και τις θέσεις στη νέα κεντρική επιτροπή, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει τα σπαθιά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο εαρινό εξάμηνο, στη Κουμουνδούρου, επικρατούν χειμερινοί άνεμοι. Οι κόντρες πολιτικές και προσωπικές έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Το επόμενο δεκαήμερο στην αξιωματική αντιπολίτευση, εκτός, ίσως του Αλέξη Τσίπρα, ουδείς θα ασχολείται με τη κεντρική πολιτική σκηνή. Όλοι τρέχουν για να εκλεγούν στη κεντρική επιτροπή ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν να δουν το βράδυ της Κυριακής της 15ης Μαΐου, το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων στη κάλπη για την εκλογή προέδρου…

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι και το γεγονός της δυσφορίας που επικράτησε μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με τη διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Κάποιοι υποστήριξαν πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν έκανε τυχαία τις συγκεκριμένες δηλώσεις, θέλοντας για μια ακόμη φορά να πρωταγωνιστήσει στο ιδεολογικό ρεύμα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, στέλνοντας και ένα μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διεύρυνση του κόμματος, προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που σημειωτέον η «Ομπρέλα» δεν τρέφει και τα καλύτερα συναισθήματα.

Αλλά και ο Νίκος Παπάς, δεν κρύφτηκε σε συνέντευξη του, σε τηλεοπτικό σταθμό, και άφησε αιχμές εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Συγκεκριμένα, «εμείς», είπε,  «με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου μας έχουμε απευθύνει κάλεσμα διαλόγου και προγραμματικής συζήτησης σε όλα τα προοδευτικά κόμματα», σημειώνοντας με δηκτικό τρόπο «όταν τα κόμματα του προοδευτικού τόξου καταναλώνουν τις δυνάμεις τους για να εξαπολύουν μύδρους και επιθέσεις μεταξύ τους, ο μόνος κερδισμένος είναι η Δεξιά. Εκεί θα έπρεπε να επικεντρωθούμε, κάθε ικμάδα των προσπάθειών μας θα πρέπει να διοχετευθεί, να αφιερωθεί στο να πείσουμε τον λαό και τους πολίτες για την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης και σε ότι μας αφορά να υλοποιήσουμε όλοι συλλογικά τις αποφάσεις που όλοι εμείς έχουμε πάρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναστάτωση σχετικά με τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στη νέα κεντρική επιτροπή. Η «σκληρή γραμμή» και των δυο πλευρών φαίνεται πως θα είναι, το χαρακτηριστικό της μεγάλης μάχης καθώς και οι «προεδρικοί» και η «Ομπρέλα», επιδιώκουν να αυξήσουν τα συνεδριακά ποσοστά τους και να ενισχύσουν την εκπροσώπηση τους στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν τον κίνδυνο να μην εκλεγούν στελέχη και από τος δυο πλευρές που έχουν δώσει μεγάλες μάχες και να θυσιαστούν στο βωμό της εσωτερικής κομματικής ίντριγκας, με συνέπεια να αποδυναμωθεί η ισχύς της νέας κεντρικής επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα κεντρική επιτροπή που θα εκλεγεί στις 15 Μαΐου, θα συγκροτηθεί σε σώμα μια, περίπου, εβδομάδα, αργότερα και θα κληθεί να εκλέξει με τη σειρά της, το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που με τη σειρά του, θα αναδείξει την Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά υπό τη προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Με άλλα λόγια η νέα ηγεσία θα αναδειχθεί επί της ουσίας, αρχές Ιουνίου…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments