Διεθνή

Ζελένσκι: “Οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν σύντομα”

Ζελένσκι: “Οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν σύντομα”
Ζελένσκι: "H Ουκρανία θα εξαλείψει σύντομα τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρ' ότι η Ρωσία έχει καταστρέψει τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης πετρελαίου"

“H Ουκρανία θα εξαλείψει σύντομα τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει έναν αριθμό τερματικών σταθμών αποθήκευσης πετρελαίου” δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο στο Κρεμεντσούκ, που είναι ο κύριος παραγωγός καυσίμων στην Ουκρανία, όπως επίσης και αρκετούς άλλους τερματικούς σταθμούς καυσίμων.

“Ουρές αναμονής και αυξημένες τιμές στα πρατήρια, παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στη χώρα μας”, δήλωσε ο Ζελένσκι σε μία νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Ζελένσκι:

“Οι κατακτητές καταστρέφουν σκόπιμα τις υποδομές παραγωγής, διάθεσης και αποθήκευσης καυσίμων. Η Ρωσία έχει επίσης, αποκλείσει τα λιμάνια μας. Έτσι, δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για τον ανεφοδιασμό, προκειμένου να καλυφθούν οι ποσότητες που λείπουν,” πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

“Αλλά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπόσχονται ότι μέσα σε μία εβδομάδα, το αργότερο σε δύο, ένα σύστημα εφοδιασμού καυσίμων προς την Ουκρανία θα έχει τεθεί σε λειτουργία, προλαμβάνοντας τις ελλείψεις”.

Σε μία ανακοίνωση, η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο ανέφερε ότι οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς οι εταιρίες εφοδιασμού έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια με Ευρωπαίους προμηθευτές.

Ζελένσκι: “Ομαδικός τάφος στη Μπούσα με 900 αμάχους”

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εστίασε στις ρωσικές εχθροπραξίες και επεσήμανε, μετά τις θηριωδίες σε σειρά πόλεων ανάμεσα στις οποίες η Μπούσα, ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος και στην περιφέρεια του Κιέβου με 900 νεκρούς μέσα.

Την ίδια στιγμή, όπως υπογράμμισε σε πολωνικά Μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα ρωσικά πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το Κίεβο παραδέχεται ότι υφίσταται σημαντικές απώλειες στα ανατολικά, στην περιφέρεια του Ντονμπάς, ωστόσο αναφέρεται και στις ρωσικές την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο βοήθειας ύψους 33 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.

“Μεγάλος κίνδυνος οι ειρηνευτικές συνομιλίες”

Παράλληλα μεγάλος κίνδυνος οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα να σταματήσουν, λόγω της οργής του κόσμου για τις φρικαλεότητες που, όπως είπε, διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine.

“Ο κόσμος (οι Ουκρανοί) θέλουν να τους σκοτώσουν (τους Ρώσους). Όταν υπάρχει αυτού του είδους η στάση, είναι δύσκολο να συζητά κανείς”, μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο δήλωσή του Ζελένσκι σε Πολωνούς δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments