Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Ολλανδική “τορπίλη”… τσάκισε τον Άρη

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Ολλανδική “τορπίλη”… τσάκισε τον Άρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Άρη και πήρε μια δίκαιη νίκη με 1-0 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όπου και τον προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα της Super League

Μπορεί να ήταν κουρασμένος, μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου επί της Λαμίας, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Άρη. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 1-0 με το τέρμα του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 28′ και έτσι τον πέρασε στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Ο αγώνας

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα και στο 6’ ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του τελική με τον Παλάσιος, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Άρη πίεζαν ψηλά, κάνοντας συνεχές πρέσινγκ στο δεύτερο μισό.

Οι “κίτρινοι” έψαχναν τον… αιφνιδιασμό και το λάθος της πράσινης άμυνας και από τα αριστερά οργάνωνε τις επιθέσεις τους, αλλά το Τριφύλλι είχε σωστές τοποθετήσεις στα μετόπισθεν.

Στο 20’ ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κάνει το 1-0. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε τη σέντρα, με τον Παλάσιος να πιάνει το ευθύβολο σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Κουέστα και στην επαναφορά ο Αϊτόρ έστειλε τη μπάλα άουτ.

To “κάρφωσε” ο Σένκεφελντ!

Το Τριφύλλι πίεζε συνεχώς και στο 28’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ και ο Ολλανδός σέντερ μπακ έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Κουέστα κάνοντας το 1-0 και “έδιωξε” το άγχος στους παίκτες των γηπεδούχων.

Από κει και μετά το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό, με πολλά φάουλ στο χώρο του κέντρου και έτσι οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αναγκαστικές αλλαγές. Μάλιστα ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγιεφ επέτρεψε τις δυνατές φάσεις, χαρίζοντας κάρτες στους παίκτες του Άρη και όπως ήταν λογικό έφερε τεράστιο εκνευρισμό στους “πράσινους”. Όμως στο παιχνίδι έπεφτε “ξύλο” και στο 45′ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Πίεση από το ξεκίνημα του 2ου μέρους

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου οι “πράσινοι” πίεζαν ψηλά και έψαχναν τον τρόπο για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, μιας και θα “κλείδωνε” το ματς. Όμως στο 54′ ο Άρης λίγο έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, αλλά το σουτ του Γκανέα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα έχασαν μία ακόμα καλή φάση με τον Μαντσίνι από κοντά, μετά το γύρισμα του Ιτούρμπ,ε να βλέπει τον Μπρινιόλι να διώχνει με τα πόδια την τελευταία στιγμή.

Το ματς έγινε… ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα και στις δύο περιοχές. Στο 59′ ο Αϊτόρ, μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Παλάσιος -που “χόρεψε” την άμυνα των “κίτρινων”- έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εντυπωσιακά.

Στο 65′ το Τριφύλλι έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για το 2-0. Ο Βιγιαφάνιες, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 68′ ο Άρης δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο έλεγχος είχε εντελώς χαθεί

Ο Αγκάγιες είχε επιτρέψει το σκληρό παιχνίδι και όπως ήταν λογικό είχε χάσει τον έλεγχο. Μάλιστα ο Αζέρος ρέφερι είχε κάποια σφυρίγματα που έφεραν πολλές διαμαρτυρίες, κυρίως από τους “πράσινους”, αλλά ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός, με αρκετή κυκλοφορία της μπάλας.

Έτσι ο Γιοβάνοβιτς στο 81′ “φρέσκαρε” την ενδεκάδα, βάζοντας τους Κουρμπέλη και Βιτάλ, καθώς έβλεπε πως έχαναν εύκολα τη μπάλα στο κέντρο. Από την άλλη οι “κίτρινοι” έπαιζαν φουλ επιθετικά και προσπαθούσαν να “αιφνιδιάσουν”.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε τις τελευταίες του αλλαγές, προκειμένου να “ροκανίσει” το χρόνο και έτσι με τη λήξη του χρόνο βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη, που του δίνει το αβαντάζ στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (30’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (81′ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (89 Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (81′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (89′ Καρλίτος)

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μαντσίνι (84′ Γκαρσία), Ντουκουρέ (62′ Εντιαγέ), Μπράμπετς, Γκάμα (62′ Πάλμα), Γκάνεα (84′ Σούντγκρεν, Ματίγια, Καμαρά, Σάσα (31’ Ιτούρμπε).

*Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άρη, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου φίλου των “κίτρινων”, Άλκη Καμπανού. Όλοι οι παίκτες του Τριφυλλιού, κινήθηκαν προς τη Θύρα 6 του «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου βρέθηκαν οι 150 οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης κι άφησαν ένα στεφάνι στη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments