Αθλητισμός

Τσελίδης: Χάλκινο μετάλλιο στα -90 κιλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο

Τσελίδης: Χάλκινο μετάλλιο στα -90 κιλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο

Πηγή Φωτογραφίας: Ruetir, Sentra

Τσελίδης: Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. κατέκτησε ο τζουγκόκα Θόδωρος Τσελίδης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Σόφιας

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90κ. κατέκτησε ο τζουγκόκα Θόδωρος Τσελίδης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο της Σόφιας.

Ο 25χρονος αθλητής ξεκίνησε με νίκες επί του Βόσνιου Μίλετιτς και του Γάλλου Ματιό, για να ξεπεράσει στη συνέχεια την αντίσταση του Μεχντίγεφ από το Αζερμπαϊτζάν (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη) και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Εκεί ο Τσελίδης γνώρισε την ήττα στην παράταση από τον Σέρβο Ντάρκο Μπράσνιοβιτς, αλλά στη δεύτερη ευκαιρία του νίκησε με ippon τον Ιταλό Κριστιάν Παρλάτι στον τελικό των ρεπεσάζ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τσελίδης:

Τρία χρυσά η Γκαϊντατζή, πρωταθλητής στο απλό ο Μηλικούδης

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και η Λεμονιά Γκαϊντατζή ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στα ατομικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων για την περίοδο 2021-2022.

Στο φινάλε της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης στην Ορεστιάδα ο… οικοδεσπότης Μηλικούδης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων, ενώ η Γκαϊντατζή σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στις κορασίδες κατακτώντας τον τίτλο σε απλό, διπλό και διπλό μικτό!

Ο 15άχρονος Μηλικούδης του τοπικού ΓΣ Φιλία πρόσθεσε την κορυφαία διάκριση στον αντίστοιχο τίτλο του 2019 στους παμπαίδες και στον συγκλονιστικό τελικό ξεπέρασε τον συνομήλικό του Μάριο Κατσαπρακάκη με 3-2 σετ. ping-pong

Η Γκαϊντατζή της ίδιας ηλικίας κράτησε τα σκήπτρα, που είχε από πέρσι στην Πάτρα, νικώντας στον τελικό τη 13χρονη Στέλλα Μαυροματάκη με 3-0 σετ.

Στο διπλό κορασίδων η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης πρώτευσε με τη Ζωή Καζάκου από τον ΟΑ Χανίων, ενώ στο διπλό μικτό κυριάρχησε με τον Μάριο Κατσαπρακάκη της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας. Πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό παίδων αναδείχτηκαν οι αθλητές του Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα και Γιάννης Αναστασιάδης.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε για ένα 4ήμερο στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία.

Σε αμφίρροπους και θεαματικούς αγώνες για τα μετάλλια το φινάλε είχε και την πολύ ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν ντόπιοι φίλαθλοι για τον Μηλικούδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments