Κόσμος

Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα για να χύσουν αίμα

Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα για να χύσουν αίμα

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Τατάρ: Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προκάλεσε για άλλη μία φορά τους Ελληνοκύπριους λέγοντας πως εξοπλίζονται με όπλα για να χύσουν αίμα.

Ο Ερσίν Τατάρ προκάλεσε τους Ελληνοκύπριους για ακόμα μία φορά. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι έχουν δοθεί επιθετικά όπλα αξίας 300 εκατ. ευρώ στην κυπριακή Δημοκρατία και πως οι Ελληνοκύπριοι «προσπαθούν να χύσουν αίμα».

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε», ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατ. ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».

“Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου”

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα.

«Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύση», υποστήριξε.

“Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ”

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται στο όνομα της αστάθειας. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν εγγυήσεις της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί, είπε. «Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (Πενταδάχτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια», υποστήριξε, επίσης, ο Ερσίν Τατάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments