Άποψη

Καθαρός ορίζοντας

Καθαρός ορίζοντας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ως φιλελεύθερος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει καλά ότι η σύγχρονη δημοκρατία σημαίνει θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν το αναγκαίο υπόστρωμα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του πολιτικού αγώνα, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστούν και πλαίσιο που πρέπει να γίνεται σεβαστό .

Σε ένα χρόνο όρισε τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο έθεσε τέρμα στα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διακινούνται ευρέως όλο το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας αισθήματα ανακούφισης, πολιτικής και οικονομικής.

Ως φιλελεύθερος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει καλά ότι η σύγχρονη δημοκρατία σημαίνει θεσμούς, οι οποίοι αποτελούν το αναγκαίο υπόστρωμα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του πολιτικού αγώνα, αλλά, ταυτόχρονα, συνιστούν και πλαίσιο που πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Κι όταν γίνεται λόγος για πλαίσιο, δεν εννοούνται κλοιοί κα δεσμά. Το θεσμικό πλαίσιο αναφέρεται σε μια πλατιά, πρωτογενή , συμβολαιικού τύπου, συναίνεση, που κατά τη σύνταξη και τη λειτουργία του πολιτεύματος, πάντα μέσα στην ευρύτητά της, έχει κατά νου τις συγκεκριμένες ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες. Τα πλαίσια αυτά δεν διατηρούν καμιά σχέση με προκρούστειες λογικές και συναφείς στενότητες.

Οι δύο αυτές θεμελιακές παράμετροι, θεμελίων  και ορίων, δεν προβλέπονται, όπως υπενθύμισε με τον τρόπο του ο Κ. Μητσοτάκης, για να στραγγαλίσουν, αλλά απεναντίας, για να διευκολύνουν την κίνηση και τον μεταξύ τους συσχετισμό των πολιτικών απόψεων να διαδοθούν και να λειτουργήσουν στο κοινωνικό σώμα.

Όλα αυτά, μέσα στη φιλελεύθερη δυναμική τους, εκβάλλουν σε έναν τελικό αλλά και διαρκώς επιδιώξιμο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την ομαλή διακυβέρνηση του τόπου. Και με πυξίδα την ομαλότητα, να προβλέπονται τα επερχόμενα. Οι πολιτικές επιδιώξεις, ανεξάρτητα από την κομματική τους κοιτίδα, καλούνται να τείνουν στην τροχιοδρόμηση ομαλών πολιτικών εξελίξεων, έτσι ώστε η χώρα να μην πορεύεται στο άγνωστο.

Κι αυτό το τελευταίο αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα στην τρέχουσα συνθήκη της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, που χτύπησε και την πόρτα του τόπου μας. Η αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά και η πολιτική υποστήριξη της αγοραστικής μας δύναμης προϋποθέτουν, αν μη τι άλλο, κυβερνητική σταθερότητα και ομαλή πολιτική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments