Αθλητισμός

Ρεάλ Μαδρίτης: Με το… ένα πόδι στο Champions League η συμπολίτισσα Ατλέτικο

Ρεάλ Μαδρίτης: Με το… ένα πόδι στο Champions League η συμπολίτισσα Ατλέτικο
Ρεάλ Μαδρίτης: Η Ατλέτικο αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κερδίζοντας την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ με σκορ 1-0

Η Ατλέτικο αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, κερδίζοντας την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ, για πρώτη φορά στη La Liga από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της «Βασίλισσας» στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με 1-0, χάρις στο πέναλτι του Καράσκο στο 40΄, το οποίο έκρινε το «Derbi Madrileño» και ουσιαστικά χάρισε στην ομάδα του την έξοδό της στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς πλέον βρίσκεται στο +6 από την 5η Μπέτις (58 βαθμοί).

Από το άνοιγμα του σκορ και μετά οι «ροχιμπλάνκος» έκλεισαν «ασφυκτικά» την άμυνά τους και δεν επέτρεψαν στη Ρεάλ να κάνει όνειρα ισοφάρισης μέχρι το 75΄, καθώς στη συνέχεια ακολούθησε μία «πολιορκία» των «μερένγκες» στην εστία του Όμπλακ, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Ο Μιρ «έκλεψε» τη νίκη από την Βιγιαρεάλ

Φινάλε «θρίλερ» είχε το ματς της 35ης αγωνιστικής της La Liga στο «Κεράμικα», όπου Βιγιαρεάλ και Σεβίλη αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Έχοντας να διαχειριστεί τον αποκλεισμό στους ημιτελικούς του Champions League από την Λίβερπουλ στις αρχές της εβδομάδας στο ίδιο γήπεδο, η ομάδα του Ουνάι Έμερι παρουσιάστηκε επηρεασμένη ψυχολογικά από την εξέλιξη που είχε η ρεβάνς με τους «κόκκινους», παρ’ όλα αυτά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Λο Σέλσο.

Η νίκη έμοιαζε να «κλειδώνει» για τους γηπεδούχους, αλλά ο Μιρ είχε… διαφορετική άποψη και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε στους Ανδαλουσιάνους το βαθμό, που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2022/2023.

Με το βαθμό το «κίτρινο υποβρύχιο» πέρασε στην 7η θέση, ένα βαθμό πάνω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, και στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να πέσει η «αυλαία» στο ισπανικό πρωτάθλημα θα επιδιώξει (στην χειρότερη περίπτωση) να μείνει εκεί για να παίξει στους προκριματικούς του Europa Conference League της επόμενης περιόδου.

Υπολείπεται, δε, τρεις βαθμούς από την 6η Σοσιεδάδ, η οποία προς το παρόν κρατά το ένα από τα δύο «εισιτήρια» για τους ομίλους του Europa League.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της LaLiga, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Λεβάντε-Σοσιεδάδ                 2-1

(53΄ Μίραμον, 90΄ πεν. Μελέρο – 66΄ Νταβίντ Σίλβα)

Μαγιόρκα-Γρανάδα                 2-6 (28΄ Σεβίγια, 58΄ Ράιγιο – 6΄ Σουάρες, 46΄ Εσκουδέρο, 55΄ Πουέρτας, 69΄, 90΄ Μολίνα, 78΄ Ουζούνι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βαλένθια        0-0

Θέλτα-Αλαβές                     4-0 (6΄ Γκαλχάρντο, 34΄, 66΄ Άσπας, 57΄ αυτ. Ναβάρο)

Κάντιθ-Ελτσε                     3-0 (80΄ Νεγρέδο, 83΄ Σομπρίνο, 90΄+3 Λοσάνο)

Μπέτις-Μπαρτσελόνα               1-2 (79΄ Μπάρτρα – 76΄ Φάτι, 90+4΄ Τζόρντι Άλμπα)

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο            0-0

Βιγιαρεάλ-Σεβίλη                 1-1 (86΄ Λο Σέλσο – 90΄+6 Μιρ)

Εσπανιόλ-Οσασούνα                1-1 (67΄ Μελαμέντ – 42΄ Μπαρία)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης  1-0 (40΄ πεν. Καράσκο)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments