Πολιτική

Τσίπρας: Στην ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε την ρήτρα της πολιτικής αλλαγής

Τσίπρας: Στην ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε την ρήτρα της πολιτικής αλλαγής
Τσίπρας: Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά και στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.  «Ζήτησα τον λόγο για να μιλήσω για το έλλειμμα που χαρακτηρίζει την κυβέρνησης σας. Το έλλειμμα συναίσθησης για τα βάρη που καλείται να σηκώσει η κοινωνία και η μεσαία τάξη ιδίως οι πιο αδύναμοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «Γυρνώντας από άκρη σε άκρη και βλέποντας τον τρόπο που η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την λαίλαπα της ακρίβειας. Την λαίλαπα με την ρήτρα αναπροσαρμογής, την ρήτρα ληστείας. Διαπιστώνω ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Νομίζετε ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκετε στον κόσμο που εσείς ζείτε. Δεν είναι έτσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν είναι «τσαμπατζήδες» αλλά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος. «Θέλω σήμερα να καταθέσω την αγωνία και τον προβληματισμό μας. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφήνουν ανέγγιχτο το μηχανισμό της αισχροκέρδειας» είπε σε άλλο σημείο χαρακτηρίζοντας «πλαστές υποσχέσεις» την επιστροφή έως 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό. «Όταν ο άλλος περιμένει να δει έστω ένω 600άρι και θα δει 50άρικα θα εξοργιστεί» είπε.

«Αναλογιστείτε την ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες. Δεν καλούμε σε κίνημα δεν πληρώνω. Καλούμε εσάς να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορούν οι άνθρωποι να πληρώσουν. Δεν είναι τσαμπατζήδες. Μην τους απειλείτε με διακοπές ρεύματος» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτοντας τροπολογία για την ρύθμιση της αγοράς ενέργειας.

«Καλώ τους πολίτες να αντισταθούν στην χυδαία αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση του μόχθου τους. Να αντισταθούν στη ενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην ρήτρα Μητσοτάκη να αντιτείνουμε την ρήτρα της πολιτικής αλλαγής συνοχής» είπε στο τέλος της τοποθέτησής του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο συνέδριο της ΝΔ λέγοντας «σας τα είπε ο κ. Σαμαράς για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Εγώ σήμερα θα πω ότι είναι αναγκαίο απέναντι στην κρίση να προστατεύσουμε τους ευάλωτους όσο μπορούμε και την κοινωνική πλειοψηφία. Έγινε γνωστή η πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη κατά της καταχρηστικής εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής. Έχουν πειστική επιχειρηματολογία. Δεν μπορεί μια παράνομη ρήτρα – κατά την εκτίμηση των συλλόγων – να επιβάλλεται ως χαράτσι και να κόβεται το ρεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments