Άποψη

Η «αξία» της πρώτης κάλπης

Η «αξία» της πρώτης κάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr ότι «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι κινείται και η γαλάζια ηγετική ομάδα. 

Μπορεί οι εκλογές να καθυστερούν, για την ακρίβεια 12 μήνες όπως υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ήδη ΝΔ σε εκλογικό συναγερμό τη ΝΔ.

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι κινείται και η γαλάζια ηγετική ομάδα.

Ανεξάρτητα από τον χρόνο η πρώτη κάλπη θα διαμορφώσει τη δυναμική για τις δεύτερη εφόσον δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση με την απλή αναλογική και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό την πρώτη Κυριακή για να διεκδικήσουν την αυτοδυναμία.

Στην συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής την Τετάρτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

«Εσείς, τα στελέχη της Πολιτικής μας Επιτροπής, είστε αυτοί που θα πρέπει να τα δώσετε όλα αυτούς τους 12 μήνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η ΝΔ θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα είναι «βατήρας» για την αυτοδύναμη Ελλάδα. «Αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν το σύνθημα μας και στις εκλογές του 2019. Εξακολουθεί και σήμερα να είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο έβαλε τον πήχη για τη ΝΔ δηλαδή την αυτοδυναμία αλλά έθεσε και το δίλημμα των εκλογών τονίζοντας πως ουσιαστικά απαιτείται εκ νέου μονοκομματική κυβέρνηση που θα λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Είναι σαφές ότι στη ΝΔ δεν θέλουν την χαλαρή ψήφο και για αυτό όσο περνάει ο καιρός θα θέτουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα διλήμματα για να αποφευχθούν οι όποιες διαρροές.

Άλλωστε ένα υψηλό ποσοστό στην πρώτη κάλπη διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και δημιουργεί δυναμική για τη δεύτερη.

Και αυτό επιδιώκει πλέον η γαλάζια ηγετική ομάδα για να ξεπεράσει τον σκόπελο της απλής αναλογικής. Όχι μόνο να κόψει η ΝΔ πρώτη το νήμα στις εκλογές αλλά να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα εν όψει της επόμενης κάλπης που θα πραγματοποιηθεί με το μπόνους των 40 εδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments