Αθλητισμός

UEFA: Εξετάζει πρόκριση στα τελικά του EURO 2028 μέσω του Nations League

UEFA: Εξετάζει πρόκριση στα τελικά του EURO 2028 μέσω του Nations League

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA, FIFA

UEFA: Αλλαγές σκέφτονται στο σύστημα των σύστημα προκριματικών των Εθνικών ομάδων για το EURO του 2028

Αλλαγές σκέφτονται στο σύστημα των σύστημα προκριματικών των Εθνικών ομάδων, για το EURO του 2028, οι ιθύνοντες της UEFA, όπου σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις.

Το ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μαρκ Μπούλινγχαμ, γράφει η αγγλική εφημερίδα Times, συνδέοντας αυτή την πιθανότητα με το γεγονός ότι το τουρνουά θα μπορούσε να επεκταθεί σε 32 ομάδες, ξεκινώντας από τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία ή η Τουρκία.

Ο Μπούλινγχαμ, που συμμετέχει σε μια ομάδα εργασίας της UEFA η οποία εξετάζει το θέμα, είπε: «Εάν ληφθεί η απόφαση να αυξηθούν σε 32 ομάδες, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει το φορμάτ. Υπάρχουν πολλές επιλογές υπό θεώρηση. Υπάρχουν κυριολεκτικά επτά διαφορετικά μοντέλα που ερευνώνται».

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκριθεί μέρος των Εθνικών ομάδων μέσω των αποτελεσμάτων τους στο UEFA Nations League.

Ξεκινώντας από τη διοργάνωση του 2016, που διεξήχθη στη Γαλλία, το τουρνουά αυξήθηκε σε 24 ομάδες, έναντι 16 των προηγούμενων εκδόσεων. Έτσι θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τη Γερμανία το 2024, ενώ ύστερα θα μπορούσε να αποφασιστεί η περαιτέρω επέκταση της ανταγωνισμού.

Αυτή η υπόθεση είχε ήδη συζητηθεί τους τελευταίους μήνες. Ακόμη κι αν θα συμμετάσχουν περισσότερες χώρες, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η κίνηση θα οδηγήσει σε περισσότερα παιχνίδια που θα παιχτούν στη διοργάνωση.

Μεταξύ των πιθανοτήτων, μάλιστα, μελετάται τόσο η αύξηση των αγώνων αλλά κι ένα διαφορετικό σχήμα, κάτι που δεν συνεπάγεται απαραίτητα περισσότερες προκλήσεις.

Η FIFA ξεκινάει πειθαρχικές διαδικασίες στην «υπόθεση Καστίγιο»

Η «υπόθεση Καστίγιο» θα μπορούσε να ανατρέψει την εικόνα του… παζλ των ομάδων που συμμετέχουν στο εφετινό Μουντιάλ του Κατάρ. fifa

Μετά την καταγγελία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Περού, η FIFA απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA υπάρχει καταγγελία για πιθανή παραποίηση των εγγράφων που αποδίδουν την υπηκοότητα του Ισημερινού στον παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, αναφέροντας την αποτυχία του εν λόγω παίκτη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια κλήσης για συμμετοχή σε οκτώ προκριματικούς αγώνες, που αντιστοιχούν στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments