Focus

Glenn Close: «Αν είσαι εργαζόμενος γονέας πάντα νιώθεις σκισμένος στα δύο»

Glenn Close: «Αν είσαι εργαζόμενος γονέας πάντα νιώθεις σκισμένος στα δύο»

Πηγή Φωτογραφίας: Madame Figaro - Nicki Swift

Glenn Close: «Το μόνο που θέλουν τα παιδιά είναι να έχουν τους γονείς τους εκεί»

Η Glenn Close είναι μια θρυλική ηθοποιός της οποίας η καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση εκτείνεται σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Πάνω από όλα όμως είναι και μητέρα.

Σε μια συνέντευξη στο Glamour που δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου, η βραβευμένη ηθοποιός αναλογίστηκε τις δυσκολίες της εργασίας πλήρους απασχόλησης ως ανύπαντρη μητέρα και τα πρότυπα της κοινωνίας για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.

Το 1987, η Glenn Close έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για τον ρόλο της ως Alex Forrest στο Fatal Attraction. Καθώς η καριέρα της απογειωνόταν, η Κλόουζ γέννησε την κόρη της Άννυ μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της μεγάλης ταινίας.

«Αισθάνομαι, μιλώντας για τον εαυτό μου, ότι μόλις γεννήσεις, ως γυναίκα, θα μείνεις πάντα στη μέση, όσον αφορά τα παιδιά σου», είπε χαρακτηριστικά στο Glamour. «Και αν είσαι εργαζόμενος γονέας, νιώθεις πάντα διχασμένος και προσπαθείς να διατηρήσεις μια ισορροπία. Η Άννυ, όταν ήταν περίπου τριών, ήρθε κοντά μου μια μέρα και μου είπε: «Σε θέλω. Σας θέλω όλους».

Η Close θυμήθηκε: «Ήξερα ακριβώς τι εννοούσε, γιατί εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αν ήμουν σπίτι, αν δούλευα σε κάτι, θα με απασχολούσε. Και το μόνο που θέλουν τα παιδιά είναι να έχουν τους γονείς τους εκεί»

Η Annie Starke, 34 ετών σήμερα, είναι επίσης ηθοποιός. Η Glenn Close ξεκίνησε να βγαίνει με τον  John Starke, όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας The World Σύμφωνα με Garp το 1982, αλλά χώρισαν το 1991. Σε όλη της την καριέρα, η σταρ του Hillbilly Elegy είπε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά της ήταν το μεγάλωμα της κόρης της .

«Είναι το άτομο που καλώ ίσως περισσότερο για να πάρω τη γνώμη της για κάτι, γιατί θα έχει μια προοπτική που ξέρω ότι δεν έχω και χρειάζομαι αυτή την προοπτική», εξήγησε. «Άρα είναι αυτή για την οποία είμαι περισσότερο, ή για ό,τι είμαι περισσότερο περήφανη. Εκτός από αυτό, είμαι περήφανη που είμαι ακόμα κοντά της. Είμαι περήφανη που μένουμε μαζί».

Άνοιξε επίσης το θέμα για τα πρότυπα ομορφιάς που τίθενται στις γυναίκες καθώς περνάνε τα χρόνια και γερνάνε. Αν και το να μεγαλώνεις αντανακλά μια αυξανόμενη «σοφία» που συσσωρεύεται με τα χρόνια, στα 75 της χρόνια, νιώθει «πιεσμένη» από την κοινωνία να φαίνεται πολύ νεότερη από ό,τι στην πραγματικότητα είναι.

«Πάντα ένιωθα ότι το σώμα μου δεν είναι πραγματικά αυτό που είμαι», είπε αρχικά παρομοιάζοντας το σώμα της με ένα σπίτι. «Με έκανε να το σκεφτώ γιατί είμαι 75 ετών και να κοιτάζω έξω τον κόσμο και να δω ότι έχω την ενέργεια κάποιου στα 20 του. Και αυτή είμαι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments