Αθλητισμός

NBA: Στα ίσα τη σειρά οι Σέλτικς παρά τη 44άρα του Αντετοκούνμπο [vids]

NBA: Στα ίσα τη σειρά οι Σέλτικς παρά τη 44άρα του Αντετοκούνμπο [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν απελπιστικά μόνος του [44 πόντοι, 20 ριμπάουντ] και οι Σέλτικς έφεραν τη σειρά στα ίσα, μετά τη νίκη με 108-95

Tα «ελάφια», έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν, καθώς ηττήθηκαν στο Μιλγουόκι με 108-95 από τους «Κέλτες», που ισοφάρισαν την σειρά των ημιτελικών σε 3-3 και το βράδυ της Κυριακής (15/5) θα διεξαχθεί στην Βοστώνη, το κρίσιμο ματς των Μιλγουόκι Μπακς με τους Σέλτικς, με τον νικητή να προκρίνεται στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν και πάλι ο κορυφαίος των πρωταθλητών, αλλά αυτήν την φορά, ήταν… απελπιστικά μόνος. Με 44 πόντους, 20 ριμπάουντ κι έξι ασίστ, ο Έλληνας άσος, αγωνίσθηκε για 41 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να… νικήσει τους Σέλτικς. Καλή εμφάνιση και από τον Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους, αλλά δεν βοήθησε στην αμυντική λειτουργία, την ώρα που ο Κρις Μίντλεντον δεν αγωνίσθηκε, στερώντας σημαντικές βοήθειες από την ομάδα του.

Κορυφαίος των νικητών, ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 46 πόντους, ενώ εξαιρετικοί, ήταν και οι Μάρκους Σμαρτς και Τζέϊλεν Μπράουν, οι οποίοι σημείωσαν 22 και 21 πόντους, αντίστοιχα.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δήλωσε για τον Τέιτουμ: «Ήταν απίστευτος. Έβαλε δύσκολα σουτ και οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα. Σε αρκετές περιπτώσεις ως ομάδα, κάναμε καλή δουλειά πάνω του, τον μαρκάραμε σωστά, αλλά έβαλε τα σουτ και το σεβόμαστε αυτό, έπαιξε απίστευτα».

Παράλληλα, ο Ελληνας MVP του ΝΒΑ, σχολίασε:

Για τα 43 τρίποντα των Σέλτικς: «Αισθανθήκαμε από νωρίς ότι θα σουτάρουν πολλά τρίποντα και έπρεπε να μαρκάρουμε στην περιφέρεια. Το θέμα ωστόσο ήταν ότι βρήκαν γενικά τρόπους να διασπάσουν την άμυνά μας με το να πηγαίνουν προς το καλάθι και να δημιουργούν καταστάσεις. Έβαλαν κάποια τρίποντα, αλλά πιστεύω ότι παίξαμε καλή άμυνα».

Για το Game 7 και τι σκέφτεται που θα πάνε στην Βοστώνη: «Παλιό, καλό Game 7. Πανέμορφο. Απλώς θα πρέπει να πας να απολαύσεις το παιχνίδι. Δεν ξέρεις αν θα έχεις ξανά την ευκαιρία να αγωνιστείς σε Game 7. Μόλις ρώτησα τον Μάθιους – που έχει παίξει πάνω από 10 χρόνια στο NBA – αν έχει βρεθεί σε Game 7 και δεν έχει βρεθεί. Δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο, πρέπει να απολαύσουμε το παιχνίδι, να βγούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να ελπίσουμε ότι θα μπούμε σε τέτοια θέση ώστε να νικήσουμε. Αν το κάνουμε, καλώς. Αν όχι, η προσπάθειά μας θα είναι εκεί».

Πρόκριση στους τελικούς της δυτικής περιφέρεια για τους Ουόριορς

Στον άλλον αγώνα της βραδιάς, ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με 30 πόντους, οδήγησε τους Ουόριορς στην νίκη με 110-96 επί των Γκρίζλις και στην πρόκριση των τελικών της δυτικής περιφέρειας με 4-2 νίκες.

Ο απολαυστικός Κλέι Τόμπσον (30 πόντοι, 8 τρίποντα), ο εξαιρετικός Στεφ Κάρι (29 πόντοι, 6 τρίποντα) και ο ηγέτης Ντρέιμοντ Γκριν (14 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 8 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι για τους “πολεμιστές”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments