Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός [vids]

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του ΠΑΣ Γιάννινα και "σφράγισε" το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά από 5 χρόνια απουσίας

Πέντε χρόνια ήταν πολλά εκτός Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” ήταν… καταιγιστικοί απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 4-0 και μετά από 5 σεζόν θα γίνει… Panathinaikos.

Το Τριφύλλι ήταν από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο απόλυτος πρωταγωνιστής και αυτό επισφραγίστηκε από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και τους μετουσίωσε σε γκολ. Οι Βιγιαφάνιες στο 38′, Μαουρίσιο στο 69′ Καρλίτος στο 71′ και ο Χουάνκαρ στο 87′ οι σκόρερ για τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΣ να εκμεταλλευθεί την έδρα του και πίεζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει όλους τους χώρους.

Στο 18’ ο Σένκεφελντ, μετά οπό κόρνερ του Γκατσίνοβιτς έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αλλά ο Λώλης έδιωξε πάνω στη γραμμή και δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έπιασε την κεφαλιά, από σέντρα του Σέρβου χαφ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το Τριφύλλι έψαχνε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να ανοίξει το σκορ. Στο 27’ οι Βιγιαφάνιες με τακουνάκι δεν κατάφερε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και το σουτ του Βέλεθ μπλοκαρίστηκε εντυπωσιακά από τον Λοντίγκιν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός στόπερ έκανε την κεφαλιά, αλλά και πάλι ο πορτιέρο των Γιαννιωτών έκανε εκπληκτική απόκρουση.

Στο 33’ ο Γκατσίνοβιτς ήθελε να κάνει το 1-0, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ, με την πίεση που έβγαζαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού να είναι μεγάλη.

Το “κάρφωσε” το “Βίγια”

Ότι δεν έκαναν Παλάσιος και Βέλεθ σε 30 λεπτά του αγώνα, το έπραξε ο Βιγιαφάνιες στο 38’. Ο Αϊτόρ έκανε ωραία προσπάθεια, πάσαρε στον Χουάνκαρ που γύρισε στον Ισπανό και πάλι, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και στην συνέχεια ο “Βίγια” νίκησε τον Λοντίγκιν και “έγραψε” το 1-0.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει το απόλυτο κουμάντο στο ματς, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα να να προηγείται δίκαια.

Στο ίδιο τέμπο και στο 2ο ημίχρονο

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, κερδίζοντας συνεχώς κόρνερ από την πίεση που ασκούσαν στην περιοχή του ΠΑΣ, ο οποίος προσπαθούσε να βρει χώρους να επιτεθεί.

Έτσι, με τη συμπλήρωση 56 λεπτών ο Γιοβάνοβιτς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, καθώς ήθελε να ξεκουράσει τους παίκτες του, μιας και ακολουθούν δύο ακόμα παιχνίδια σε 7 μέρες με τον ΠΑΟΚ, με το πιο σημαντικό ματς να είναι αυτό το του Σαββάτου 21 Μαΐου, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Όπως ήταν λογικό, μετά τις πολλές αλλαγές, ο ρυθμός έπεσε, αλλά το Τριφύλλι έψαχνε το δεύτερο τέρμα, προκειμένου να “κλειδώσει” το ματς. Έτσι, μετά από αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός απείλησε την εστία της ομάδας των Ιωαννίνων. Στο 67′ ο Αϊτόρ έκανε ένα αδύναμο στου και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπλόκαρε εύκολα.

“Μαγεία” Μαουρίσιο και 2-0

Σε μια ανύποπτη φάση οι “πράσινοι” διπλασίασαν τα τέρματα του συ 68′ και ουσιαστικά “τελείωσε” το ματς. Ο Καρλίτος έκανε πάσα στον Βραζιλιάνος άσος που με δυνατό σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν κάνοντας το 2-0 και εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Το “κερασάκι” ο Καρλίτος!

Δεν πέρασαν δυο λεπτά από την επίτευξη του τέρματος του Μαουρίσιο και ο Καρλίτος τριπλασίασε τα γκολ του Παναθηναϊκού. Ο Κουρμπέλης έβγαλε μαγική κάθετη στον Ισπανός που γύρισε ωραία και νίκησε τον Λοντίγκιν κάνοντας το 3-0 στο 71′, όπου σκόραρε μετά από 6 μήνες.

Έτσι ο τεχνικός των “πρασίνων” έκανε ένα διευρυμένο rotation στην ενδεκάδα, μιας “έκλεισε” από πολύ νωρίς τις αλλαγές του και ο ρυθμός έπεσε αρκετά, μιας και ο βασικός στόχος είχε επιτευχθεί και τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Χουάνκαρ και 4-0

Ο Παναθηναϊκός ήθελε μεγαλύτερο σκορ και στο 87′ σημείωσε το τέταρτο τέρμα του στην αναμέτρηση με τον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ πέφτοντας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έγινε το 4-0 και αυτό ήταν το τελικό σκορ, όπου το Τριφύλλι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή του σεζόν στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75′ Σάρλια), Χουανκάρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (56′ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (56’Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Μακέντα (66′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (75′ Χατζηγιοβάνης)

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Στάνκο, Λώλης (60′ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ (46′ Σιώντης), Λιάσος, Κύρκος (60′ Κόντε), Σνάιντερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments