Διεθνή

ΔΝΤ: «Ο κόσμος δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιος» λέει η Γκεοργκίεβα

ΔΝΤ: «Ο κόσμος δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιος» λέει η Γκεοργκίεβα

Πηγή Φωτογραφίας: imerisia.gr

ΔΝΤ: Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε την πρόβλεψη της με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται λόγω του πολέμου.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις δυσκολίες που πρόκειται να ανακύψουν λόγω του πολέμου.  Ο κόσμος δε θα είναι πια ο ίδιος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία εκτιμά η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Καταρχάς, θα επηρεαστεί το μέλλον της ενέργειας» ανέφερε σε συνέντευξή της από την Ελβετία. «Το πώς θα διασφαλίζουμε την ενεργειακή επάρκεια για τις οικονομίες και τους λαούς μας. Δεύτερον, το πώς σκεφτόμαστε τα αποθέματα και την προστασία του καθενός. Και τρίτον, με ανησυχεί ότι μπορεί να δούμε νέες συγκρούσεις στον κόσμο.» Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η διαταραχή των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων μετά την πανδημία και οι επεκτατικές πολιτικές των κεντρικών τραπεζών έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που έχει εκτινάξει τον πληθωρισμό σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

ΔΝΤ για την Ευρώπη: «Κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων»

Αυτό, με τη σειρά του, αναμένται να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη, όπως υπογραμμίζει και η Κ. Γκεοργκίεβα: «Είχαμε προβλέψει ανάπτυξη 4,9% τον Οκτώβριο. Καταλάβαμε ότι πρέπει να μειώσουμε αυτή την εκτίμηση. Κατεβήκαμε στο 4,6%.

Και μετά στο 3,6%. Σε σχέση με αυτό που πετύχαμε το 2021, μία παγκόσμια ανάπτυξη 6,1%, πέφτουμε στο 3,6% όταν η οικονομία δεν έχει ακόμα ανακάμψει.» Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να αναλάβουν άμεση και αποτελεσματική δράση για να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments