Διεθνή

“Moskva”: Τα τελευταία λόγια πριν το τέλος – “Το πλοίο γέρνει στο πλάι”

“Moskva”: Τα τελευταία λόγια πριν το τέλος – “Το πλοίο γέρνει στο πλάι”

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

"Moskva": Ένα μήνα μετά τη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, οι Αρχές της Ουκρανίας έβγαλαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο

Ένα μήνα μετά τη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, οι Αρχές της Ουκρανίας έβγαλαν στη δημοσιότητα ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τα τελευταία μαρτυρικά λεπτά των επιβαινόντων του πλοίου.

Σε αυτό ακούγεται ένα μέλος του πληρώματος του ρωσικού πολεμικού πλοίου, όπου πάνω στον πανικό του να σώσει τη ζωή του, καλεί σε βοήθεια βοηθητικό σκάφος, προκειμένου να διασωθούν όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό. Μάλιστα το μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει ότι το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές, και γέρνει στο πλάι.

«Με ακούτε 690; με ακούτε; Moskva, δυο τρύπες στην ίσαλο γραμμή. Γέρνει στο πλάι… Επαναλαμβάνω γέρνει στο πλάι. Η επικοινωνία με τη γέφυρα έχει διακοπεί υπάρχει σιωπή. Γέρνει στο πλάι, έχει κλίση… Η κλίση είναι 30 μοίρες, έχει κλίση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένας νεκρός και 27 αγνοούμενοι από το ναυάγιο του καταδρομικού

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλα 27 μέλη του πληρώματος αγνοούνται», ανακοίνωσε το υπουργείο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης πως 396 άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλοίο διασώθηκαν.

“Αγκάθι” στην Ουκρανία ήταν το “Moskva”

Πριν από μερικά χρόνια το «Moskva» ηγείτο των εορτασμών για την Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού στα παράλια της Κριμαίας. Ηταν ένα επιβλητικό θέαμα για τους ρωσόφιλους κατοίκους της προσαρτημένης χερσονήσου και ένα μήνυμα για τους ουκρανούς γείτονές τους, μερικά μίλια δυτικότερα.

Πλέον, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το καταδρομικό των 12.500 τόνων, ο απόλυτος κυρίαρχος της Μαύρης Θάλασσας και ναυαρχίδα του εκεί ρωσικού στόλου, βρίσκεται στον βυθό. Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη ρωσική ναυαρχίδα στη Μαύρη Θάλασσα «Μoskva» Πατήστε εδώ Το περιστατικό δεν έχει περίοπτη θέση στην ιεράρχηση των θεμάτων στα ρωσικά δελτία ειδήσεων. 15-MOSKVA

Tο σχετικό ρεπορτάζ έπαιξε μόλις για λίγα δευτερόλεπτα. Αν και μάλλον αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Εν καιρώ πολέμου, πρώτο θέμα είναι μόνο οι νίκες και οι αντίπαλοι στρατιώτες που τάχα «παραδίδονται κατά χιλιάδες»… Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια του «Moskva» είναι άσχημο νέο για το Κρεμλίνο, ένα πλήγμα τόσο για το αξιόμαχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όσο και για το ηθικό –για να μη μιλήσουμε για τη ζημιά σε όρους πολιτικής επικοινωνίας για τον Πούτιν που έχει κάνει την προπαγάνδα τρόπο ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments