Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: “Μπλοκάρουν” τον Βοτανικό 59 μέλη του Ερασιτέχνη

Παναθηναϊκός: “Μπλοκάρουν” τον Βοτανικό 59 μέλη του Ερασιτέχνη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός: Ένα ξαφνικό εμπόδιο προέκυψε για το γήπεδο του τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, καθώς 59 μέλη του Ερασιτέχνη, που διαφωνούσαν με το πρότζεκτ, κατέθεσαν τελικά αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο

Ένα ξαφνικό εμπόδιο προέκυψε για το γήπεδο του τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, καθώς 59 μέλη του Ερασιτέχνη, που διαφωνούσαν με το πρότζεκτ, κατέθεσαν τελικά αγωγή στο Διοικητικό Εφετείο που θα επικύρωνε το αποτέλεσμα της Γ.Σ. (όπου υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 68% η Διπλή Ανάπλαση).

Τα συγκεκριμένα μέλη έχουν ζητήσει την ακύρωση όλης της Γενικής Συνέλευσης και ισχυρίζονται ότι το πρότζεκτ όφειλε να έχει υπερψηφιστεί από τα 2/3 του συνολικού αριθμού των μελών και όχι των ψηφισάντων, αλλά και ότι δεν έπρεπε να υπάρξει επιστολική ψήφος.

Έτσι, το Διοικητικό Εφετείο προχώρησε στην αναβολή της εκδίκασης (η οποία είχε τυπική σημασία) για τον Φεβρουάριο του 2023, ώστε να έχει εκδοθεί απόφαση ως τότε και για την αγωγή.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θα καθυστερήσουν οι όποιες διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί, καθώς για τους επόμενους 9 μήνες δεν θα μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων ανάμεσα σε Δήμο και Παναθηναϊκό.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη στις 30/3 είχε εγκρίνει με ποσοστό 68,5% (2.051 στις 2.985 έγκυρες ψήφους) το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης» (και τις συμβάσεις με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα), ανοίγοντας το δρόμο για την κατασκευή της νέας ποδοσφαιρικής αρένας χωρητικότητας περίπου 38.500 θέσεων και του νέου αθλητικού κέντρου του Α.Ο. 7.200 τ.μ. στον Βοτανικό.

Για να επικυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση της Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, επειδή ακριβώς αφορά θέμα παραχώρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μεταφοράς των δικαιωμάτων του στο νέο γηπεδικό complex στο Βοτανικό, έπρεπε να πάρει μία τυπική έγκριση από δικαστήριο κι εν προκειμένω απ’ το Διοικητικό Εφετείο.

Η όλη διαδικασία είχε οριστεί για σήμερα, ωστόσο 59 μέλη του Ερασιτέχνη είχαν ενημερώσει εδώ και δύο εβδομάδες, πως θα έκαναν κίνηση για να προσβάλλουν την απόφαση της Γ.Σ. στο Διοικητικό Εφετείο. Παράλληλα, η ίδια ομάδα μελών κατέθεσε κι αγωγή εναντίον της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, επικαλούμενοι πως: α) Δεν υπερψήφισαν την απόφαση τα 2/3 του συνόλου των μελών του Ερασιτέχνη, αλλά τα 2/3 όσων ψήφισαν στη Γ.Σ. και β) Δεν έπρεπε να ισχύσει η επιστολική ψήφος.

Θέμα ημερών η παραμονή του Χουάνκαρ

Το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Χουάνκαρ που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου απασχολεί εδώ και μήνες τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ωστόσο, όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους και τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ισπανός φουλ μπακ του Τριφυλλιού είχε εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να συνεχίσει στο σύλλογο και το έδειξε και με τις δηλώσεις που έκανε μετά τον σαββατιάτικο (14/5) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» επιβεβαίωσαν και μαθηματικά την επιστροφή τους στην Ευρώπη έπειτα από μία πενταετία. Χουάνκαρ

Τις τελευταίες εβδομάδες -στο περιθώριο των αγώνων του Παναθηναϊκού στα play off- υπήρξαν απευθείας επαφές ανθρώπων του «τριφυλλιού» με τον Χουάνκαρ, όπου το όλο θέμα μπήκε στη σωστή βάση του. Και διευκρινίστηκαν αρκετά θέματα που είχαν μείνει στον «αέρα» απ’ τις πρώτες συζητήσεις με τον ατζέντη του τον περασμένο Ιανουάριο, όπου είχε καταγραφεί πολύ μεγάλη απόσταση στο οικονομικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments